Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska nakon maratona i penala do trofeja u Kupu Crne Gore

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 30.05.2023. u 00:13
Fudbaleri Sutjeske pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Kupa Crne Gore nakon boljeg izvođenja penala u duelu sa Arsenalom iz Tivta (1:1 nakon regularnog dijela, 3:4, nakon penala).

Utakmica koja će da uđe u istoriju nacionalnog Kupa kao najduža ikada (preko tri sata i 20 minuta), zbog problema sa nakvašenim terenom zbog prave provale oblaka koja je počela u 15, minutu meča.

U prvom poluvremenu, po dosta teškom terenu, bolje se snašla ekipa iz Nikšića, iako nije bilo nekih prilika ni na jednoj ni na drugoj strani.

Razliku je napravio sjajni Francuz Sahli koji je pogodio pravi "golaco" u 28. minutu iz slobodnog udarca.

Lopta je bila udesno, na nekih 20 metara, više pogodnija za ljevaka, ali je Francuz odlučio da umjesto centrašuta, puca na gol, i usšio je u tome. Golman Nikić je samo mogao da isprati pogledom loptu.

Nakon prvih 45 minuta uslijedila je velika pauza, jer je glavni sudija meča Miloš Savović, sa kapitenima oba tima i delegatom, dva puta izlazio na teren, da vidi da li ima uslova da se utakmica nastavi.

Da je kojim slučajem pokazao put svlačionce, meč bi se odložio za 24 časa.

Ipak na radost publike utakmica je nastavljena. U drugom poluvremenu znatno bolja ekipa Radisava Dragićevića, Par puta je golman Ličina dobrim intervencijama čuvao prednost Nikšićana, a dva puta je gol spašavala prvo stativa pa prečka.

Fudbaleri Sutjeske su mahom probali preko kontri u ovom periodu igre, ali se osjećalo da je Arsenal bliže golu.

Ono što nisu uspjeli iz nekoliko izgrađenih prilika, Tivćani su uspjeli iz pravog karambola. Kapiten Ćetko Manojlović je pucao nakon jednog kornera, lopta je izbijena, on je uspio da završi na terenu, ali i da ustane i opet spletom srećnih okolnosti ponovo dođe do prilike za šut, i drugi put je bio precizan.

Nakon gola Arsenala i kroz do kraja i kroz produžetke, vidjelo se da su oba tima iscrpljena, pa se nekako jasno nazirala penal serija.

Rudović i Muhović su prebacili gol Ličine, Nikić je uspio sa druge strane da odbrani šut Vučića, ali su fudbaleri Sutjeske bili precizni u ostalim serijama i drugi put u istoriji su osvojili nacionalni Kup.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Ekipa Nikšića sa bronzanim odličjem završila je nastup na finalnom turniru Lige evropskih šampiona u golbalu.
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da su danas, u 14.42 sati, registrovali zemljotres manje jačine, sa epicentrom šest kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe, u opštini Nikšić.
    Na turniru "Trofej Miljana Miljanića", koji je održan u Ulcinju, odličan učinak imale su mlađe kategorije FK Onogošt.