Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska prikuplja informacije o Kosmosu i cilja titulu

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 27.06.2023. u 10:56
Nakon uvodnog dijela i početka priprema u Nikšiću, fudbaleri Sutjeske su se preselili na Zlatibor, gdje će boraviti dvije sedmice i kroz kontrolne mečeve tempirati formu za početak sezone i nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Nenada Brnovića je, tokom dosadašnjeg boravka na srpskoj planini odigrala i dva kontrolna meča - u prvom je izgubila od tivatskog Arsenala 2:0, a onda je savladala Jedinstvo Puteve 6:0.

U pauzi između dvije sezone, koja je trajala 12 dana, bilo je dolazaka i odlazaka iz Nikšića, a produženi su ugovori i sa igračima koji već jedno vrijeme igraju kraj Bistrice. Jedan od njih je i Dragan Grivić, koji je mnogo ranije, već sredinom januara produžio ugovor sa aktuelnim osvajačem Kupa do 2025. godine. Desni bek je od 2018. godine igrač Sutjeske.

"Odmor između dvije sezone je bio kratak, ali svake godine je tako, navikli smo. Radimo odlično, uslovi na Zlatiboru su sjajni, kao i svake godine. Već sedam dana smo ovdje. Odigrali smo dvije prijateljske utakmice - protiv Arsenala iz Tivta, koju smo izgubili 2:0, a onda smo savladali Jedinstvo Puteve 6:0. Poraz od Arsenala nas nije zabrinuo, prije te utakmice smo imali dva-tri treninga dnevno i očigledan je bio umor kod igrača, što je normalno u ovom dijelu priprema", rekao je Grivić za "Vijesti".

Sutjeska sezonu počinje 13. jula kada na “DG arenu” dolazi vicešampion San Marina, Kosmos, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Nikšićani su, čini se, dobro prošli na žrijebu, ali nastupi crnogorskih klubova prethodnih sezona u Evropi pozivaju na oprez.

"Stručni štab prikuplja informacije o Kosmosu. U narednom periodu ćemo odraditi skauting, pa ćemo znati šta da očekujemo. Uz par pojačanja i malo sreće nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo se plasirati u drugo kolo", kazao je Grivić.

Kada je riječ o pojačanjima, Sutjeska je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka angažovala vezistu Vojina Pavlovića, štopera Marka Simića i napadača Đorđa Šaletića, a narednom periodu očekuje se dolazak još igrača. Osim Grivića, ugovore su produžili Vladan Giljen, Marko Matanović, Adrijan Rudović i Ilija Tučević. Desni bek poručuje da je cilj naredne sezone da se titula vrati u Nikšić.

"Ostali smo bez nekoliko bitnih igrača, ali nadamo se da će doći još pojačanja. Naravno, i ove sezone je prioritet Sutjeske osvajanje titule, a ako se ukaže prilike i dupla kruna", zaključio je Grivić.

Sezona u domaćem šampionatu počinje 23. jula, a Sutjeska na startu gostuje Jezeru.

Izvor: Vijesti.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Naša U-18 vaterpolo selekcija otputovala je sinoć u Argentinu, gdje će od 2. do 8. jula učestvovati na Svjetskom prvenstvu čiji je domaćin Buenos Ajres.