Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Amerikanci savladali “ajkule” poslije peteraca

crna_gora_sad_vaterpolo_turnir_u_podgorici
Krsto Vulović
  • Autor onogost.me
  • 29.01.2021. u 11:27

U posljednjoj provjeri pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji će biti odigran u Roterdamu, vaterpolisti Crne Gore poraženi su u Podgorici od selekcije Sjedinjenih Američkih Država 14:13, nakon lošijeg izvođenja peteraca. Rezultat nakon 32 minuta igre u bazenu SC “Morača” bio je 10:10.

Već u prvom napadu za “ajkule” dosuđen je peterac, koji je Matković pretvorio u gol sigurnim udarcem. Poravnanje je stiglo pola minuta kasnije, situacija sa igračem više bila je dovoljna Amerikacima da preko Irvinga postignu pogodak. Poslije nešto više od tri minuta igre Farmer je bio spretniji u duelu sa Mačićem i sa pozicije centra efektno savladao Tešanovića. Samo minut kasnije, opet pogodak za selekciju SAD-a, gol je postigao Doub. Crnogorski reprezentativci su se propisno ispromašivali u napadu, u više navrata pogodili okvir gola, dok su Amerikanci igrali dobru odbranu i prvu četvrtinu završili sa dva pogotka viška.

Iako su imali problema sa zonom u odbrani SAD-a, Matković je smanjio na 2:3 nakon dva minuta igre u drugom kvartalu. Izabranici Vladimira Gojkovića su pojačali igru u odbrani, a to se isplatilo i u napadu, pa je Petković poravnao na 3:3 sredinom četvrtine. Novu prednost Amerikancima donio je Bouven odličnim šutem sa sedam metara, da bi Vavić povisio na 5:3. Bouven je na nešto više od 20 sekundi do kraja kvartala donio svome timu tri gola prednost, da bi Matković iz peterca smanjio na 6:4, te postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugi dio meča crnogorski vaterpolisti otvorili su golom, strijelac je bio Ćetković. Selekcija SAD-a imala je raspoloženog Vavića, koji je vratio dva gola viška za svoj tim. Protiv zonske odbrane Amerikanaca, vaterpolisti Crne Gore nisu imali rješenje većim dijelom treće četvrtine. Stivenson je donio tri gola prednosti gostima, ali Matković je imao svoj dan i u igri sa igračem više vratio minus dva. Namjestio je Stivenson ruku, postigao još jedan gol u trećoj četvrtini, ali je Matković odgovorio na drugoj strani, petim golom na meču. Uspjeli su crnogorski reprezentativci preko Mršića da smanje na gol zaostatka u poslednjem minutu trećeg kvartala.

Opet je Mršić pogodio i uspio da poravna rezultat na početku poslednje dionice, da bi seriju pogodaka “ajkula” nastavio Vučurović za novo vođstvo na meču. Novo izjednačenje došlo je na dva minuta do kraja susreta, Irving je imao vremena da se namjesti za šut sa krila i pogodi mrežu Kandića za 10:10. Poslednji napad na meču imali su Amerikanci, koji nisu uspjeli da iskoriste, pa se pristupilo izvođenju peteraca.

Za selekciju SAD-a pogađali su Bouven, Huper, Doub, Vavić, dok je Stivenson pogodio prečku. Golove za reprezentaciju Crne Gore postizali Matković, Mršić i Perković, dok su promašaje imali Brguljan i Spaić.

Prvo mjesto na turniru u Podgorici osvojili su Amerikanci, drugo mjesto pripalo je selekciji Crne Gore, dok je treće mjesto zauzela reprezentacija Srbije.

Crnogorski vaterpolisti imaće odmor do 1. februara kada se opet okupljaju u Podgorici, gdje će imati završne pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Roterdamu od 14. do 21. februara.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.