Autor: Marija Vujovic
Foto: Marija Vujović
14:27
9.8.2019.

Bebek i Nikola Vranjković priredili rok spektakl na Krupcu

U jedinstvenom ambijentu Krupačkog jezera, uz dobro raspoloženu publiku i pregršt pozitivne energije, sinoć je otvoreno deveto izdanje Lake festa.


Čast da otvori prvo veče, ali i ovogodišnji Lake festival pripala je domaćem sastavu "Srđine strijele", a Srđa Simunović, ispred benda, nije krio zadovoljstvo zbog toga.

"Ovo nam je vatreno krštenje. Prvi put nastupamo i odgovornost je malo veća. Nastupamo pred svojom publikom u svom gradu. Nadam se da ćemo se dobro nositi sa tim pritiskom i odgovornošću", kazao je uoči nastupa frontmen benda nastalog krajem prošle godine.

Nakon nešto manje od sat na binu se popeo Akademia bend iz Bara.

Božidar Dragović, gitarista i kompozitor grupe koje je sinoć svirala uglavnom autorsku muziku, istakao je da su prvi put na Lake festu, ali da se nada da će ubuduće njihovo gostovanje prerasti u tradiciju.

"Ovaj bend je davno zaslužio da ovdje zasvira, ali nam se nekako nijesu poklapale kockice i evo sad je pravo vrijeme. Mi smo u Nikšiću uvijek rado viđeni gosti. Svirali smo po neki lokalima, imamo ovdje dosta rodbine, drugara... Dosta toga nas veže za Nikšić i volimo da dođemo", naglasio je on.

Kada se publika već zagrijala, scenu je zauzeo muzički sastav iz Niša "Stereo banana", a nakon njih i hrvatski rep-rok bend "TBF" koji je po drugi put nastupio na ovom festivalu.

Oni su svirali festivalski, veseo i dinamičan repertoar sa, kako su kazali, ciljem da "zapale" publiku što im je i pošlo ga rukom.

"Jako je lijepo na Lake-u, jedan profesionalan odnos, pun ljudske topline, prijema publike i gostoprimstva. Sve nam je stvarno predivno. Jedna od naših najboljih svirki bila je ta prošla na Lake festu", prenijeli su nam utiske oni.

Ipak, pravi spektakl nastao sa nastupom Željka Bebeka.

Publika ga je dočekala ovacijama i velikim aplauzom, a Bebek im je uzvratio da mu je veoma drago što je tu, nakon čega je zajedno sa njima otpjevao brojne hitove iz svih djelova karijere, pa i onog kad je bio član "Bijelog dugmeta".

"Ovdje u Nikšiću nijesam bio 20 i kusur godina. Puno sam slušao o Lake festu od kolega koji su bili, a volim Nikšić zbog Nikšićkog piva. Imao sam iskustva sa publikom u Crnoj Gori sa koncerata na primorju, pa mislim na neki način da me se ova publika uželjela", iskren je pjevač.

Drago mu je, kako je dodao, da su turističke organizacije uvidjele da postoji veliki potencijal u organizovanju festivala na ovako neobičnim mjestima.

Nakon što je na proljeće najavio izlazak novog albuma, dodao je da se sinoć veoma lijepo osjećao u našem gradu.

"Kao senior se osjećam pozvanim da budem na pozornici i sa mladima i sa starima", šaljivo je kazao on.

Nastavilo se u nešto "tvrđem" zvuku benda "Dog eat dog" iz Amerike. I oni su, kao i ostali izvođači sinoć, o festivalu i gradu i stekli samo najbolje utiske.

"Bilo nam je zadovoljstvo da dođemo i vidimo Nikšić. Prvi put smo ovdje, sviđa nam se atmosfera, pogotovo Nikšić. Organizacija je zaista odlična. Tehnički detalji, bina, sve je zaista izuzetno. Impresionirani smo jezerom, danas smo imali priliku i da plivamo", zadovoljno su istakli oni.

Bendu se, pred kraj nastupa, na sceni pridružio i frontmen pančevačkog sastava "Iskaz", Zoran Stefanov.

Prvo veče festivala zatvorio je nikšićkoj publici dobro poznat muzičar, kompozitor, gitarista, tekstopisac i producent Nikola Vranjković.

On je kazao da je navikao da svira posljednji na festivalima, te da oni koje ne interesuje njegova muzika mogu da odu kući, ali da oni koji ostanu znaju šta mogu da očekuju.

"Jedan od najdražih festivala na kojima nastupam je Lake. Jednostavno, ima sve te stvari koje su potrebne da bude dobro, od ambijenta do tehnike, sve je odlično", zaključio je Vranjković.

Večeras će prvi nastupiti “Off duty” u 19h, a nakon 40 minuta i “Kilo kilo banda”. Nastup Ibrice Jusića očekuje se u 20.45h, a potom i “Bombaj štampe” u 22.20h. “Prti bee gee” binu će zauzeti 15 minuta prije ponoći, “Punkreas” u 00.45h, a nakon sat počeće posljednji nastup ove noći – grupe “Gramophonedzie”.

Ostale vijesti iz kategorije