Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:28
13.6.2019.

Darko Rundek i Sky Wikluh na ovogodišnjem Bedem festu

Organizatori Bedem festa danas su saopštili još dva nova imena koja će uveličati 10. festival na tvrđavi. Riječ je o Darku Rundeku i Đorđu Miljenoviću, poznatijem kao Skaj Vikler.  


“Darko Rundek, senior i senor, potvrđeno lice, antologija. Jedva čekamo njegov nastup na tvrđavi. Đorđe Miljenović, poznatiji kao Sky Wikluh u ovoj formi pokazaće svoje novo lice, govoreći o bolu, o gorkim životnim iskustvima zbog čega je upravo animirao regionalnu publiku gdje god se pojavio. Svoj novi album premijerno će predstaviti u Crnoj Gori upravo na Bedem festu. Uvjereni smo da će taj nastup predstavljati pravo “emotivno pražnjenje” stvarajući magični kontakt kako za sebe tako i za sve posjetioce”, naveo je direktor Bedem festa Petar Šundić.

Ovog puta na repertoaru 10. jubilarnog Bedem festa, kako je kazao, naći će generacijski “udaljeni”, ali muzičkom nadarenošću i šarmom potpuno legitimni i inspirartivni muzičari koji će i te kako obogatiti ovogodišnju ionako izvrsnu listu izvođača.

Bedem fest, smatra on, potvrđuje svoju privrženost emociji, muzici, autentičnosti, dokazanom i potvrđenom muzičkom stvaralaštvu, kao i svoju raznovrsnost i bogatstvo žanrova. Upravo iz tog razloga, naglašava, taj festival traje i svakog dana izaziva divljenje i poštovanje svoje publike.

“Jako nam je važan stav posjetilaca. Naročito vodimo računa o tome da sve generacije nađu svoje mjesto na tvrđavi. Naša je misija da publika sa nestrpljenjem iščekuje početak festivala, upravo zbog muzike i osjećaja koji im u tom smislu pružamo. Mi želimo da oživimo kult i fenomen koncerata i live nastupa. Drevne zidine pružaju upravo to i ponosni smo na kulturološki aspekt našeg rada. Bedem fest i gradska tvrđava dišu kao jedno”, dodaje Šundić.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:04
  20.9.2019.

  Čim su počeli taktovi pjesme „Istine i laži“, kojom je otvorio koncert, vidjelo se da su nikšićka publika i poznati crnogorski pop pjevač Sergej Ćetković odavno na istim talasnim dužinama. Iako je Sergej pozvao publiku da zajedno s njim pjevaj pjesmu koju Nikšićani, kako reče, najviše vole, „Prokleta bila“, pokazalo se da oni vole sve njegove pjesme koje su zajedno sa njim pjevali.

 • 08:20
  20.9.2019.

  Koncertom Indire Forze i Alena Islamovića Crnogorska kulturna mreža večeras će obilježiti deceniju rada.

 • 08:09
  18.9.2019.

  Dan oslobođenja grada - 18. septembar, opština Nikšić će pored brojnih aktivnosti obilježiti i koncertom Sergeja Ćetkovića na Trgu Slobode.

 • 08:25
  15.9.2019.

  Dan oslobođenja grada- 18. septembar, Opština Nikšić će pored brojnih aktivnosti, obilježiti i koncertom Sergeja Ćetkovića na Trgu Slobode.