Autor: onogost.me
Foto: Lake fest
14:31
3.12.2019.

Konkurs za nikšićke bendove: Pobjednik snima album i nastupa na X Lake festu

NU Sinteza, u saradnji sa Lake festom, poziva nikšićke bendove da se prijave na konkurs čiji će pobjednik dobiti priliku da snimi album i učestvuje na desetom jubilarnom Lake festu.


“Konkurs je otvoren za sve mlade ljude koji žive ili rade u Nikšiću. Potrebno je dostaviti bar tri demo snimka koji će biti presudni za odabir pobjednika konkursa. NU Sinteza će u saradnji sa partnerom studiom „Stivi“ snimiti osam pjesama, raditi kompletnu produkciju i nakon snimanja albuma uraditi promociju”, naveli su iz tog udruženja.

Uslov je da je bend autorski orjentisan bez ozira na žanr i da nema zvanično izdanje.

“Lake fest i NU Sinteza žele ovim projektom da daju punu afirmaciju muzičkom autorskom radu koji se prezentuje putem festivala, na kojem svake godine učestvuju bendovi iz Nikšića i Crne Gore. Takođe ovim se žele predstaviti široj publici bendovi i muzičari sa teritorije opštine Nikšić. Pozivamo sve zainteresovane da nas kontaktiraju putem maila: [email protected] i učestvuju na konkursu”, naveli su oni dodajući da je konkurs dio projekta “Uhvaćeni tonovi”.

Projekat „Uhvaćeni tonovi“ sprovodi NU Sinteza u opštini Nikšić, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).  U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:31
  12.1.2020.

  Ideja našeg portala da sakupimo i objavimo pjesme posvećene Nikšiću probudila je emocije mnogim ljudima, naročito onima koji su daleko od rodnog grada.

 • 15:25
  11.1.2020.

  „U daljini, u samoći dok srce lutajući zebe, ja se sjetim onih srećnih dana, dobrih ljudi iz mog rodnog kraja i poželim da sam opet tu. Tad se sjetim Zete zelene, nabujale s proljeća, Trebjese i manastirskih noći, i korzoa s curicama u haljinama šarenih boja, i mirisa lipa iz Ulice narodnih heroja...“

 • 10:07
  6.1.2020.

  Ukoliko ste odlučili da božićne praznike provedete u Nikšiću, portal Onogošt vam donosi ponudu kafića i hotela u našem gradu.

 • 16:14
  1.1.2020.

  Nikšićki pank bend Pankreas objavio je singl "Za vas".