Autor: onogost.me
Foto: Miloš Zvicer
09:27
23.4.2020.

Moguće održavanje online Bedem festa

Organizacioni tim Bedem fest-a, uvažavajući sveobuhvatne okolnosti u vezi sa virusom COVID- 19 kao i posljedice koje su već do sada uzdrmale planetu, a imajući u vidu potencijalnu opasnost da sam festival kao i drugi festivali neće moći biti održani, ili barem ne u onoj mjeri i onim okvirima po kojima su postali prepoznatljivi, već uveliko radi na pripremi platforme koja bi omogućila online održavanje ovog jedinstvenog i autentičnog muzičkog događaja.


“Kao i uvijek do sada, strateški promišljamo, i pored mašte i kreativnosti koja nas je uvijek pratila, želimo da sve naše poštovaoce iznenadimo mogućnošću da po prvi put prisustvuju muzičkom događaju koji bi se zapravo odvijao “real time” na online društvenim platformama. Već uveliko smo u fazi preciziranja detalja sa našim ovogodišnjim izvođačima kao i sa tradicionalnim partnerima kako da zajednički realizujemo ovaj revolucionarni poduhvat”, ističu iz organizacije.

Primarni ciljevi održavanja online Bedem festa, kako su kazali, su zdravlje ljudi, poštovanje mjera stručnjaka, uvažavanje objektivnih okolnosti da će mjera javnog okupljanja, uz najveći optimizam, ipak biti među posljednje “oslobođenim”.

“Čak i kada to bude dozvoljeno, biće limitirano i održavanje će biti uslovljeno brojnim ograničenjima u cilju sprečavanja eventualnog širenja ili ponovnog “pokretanja” virusa među ljudima. Iz tog razloga, slijedeći društvenu odgovornost, želimo da održavanje Bedem festa ne bude dovedeno u pitanje, kako zbog samog festivala i njegovog kontinuiteta, tako i zbog naše publike koja je željna provoda i zabave”, dodaju organizatori.

U tom smislu, online Bedem fest, smatraju, predstavljaće novost a imaće i humanu dimenziju u smislu da će svaki “virtuelni on line posjetilac” na nekoj od društvenih i online platformi moći pratiti festival uživo i donirati određeni iznos novca.

Čitav proces, kako ističu, biće potpuno transparentan.

“Naša želja kao i želja svih je da u ovom slučaju plan B propadne i da se kao i do sada svaki festival na planeti Zemlji kao i Bedem fest održe u redovnim okolnostima i bez ikakvih posledica po zdravlje naših posjetilaca, izvođača, nas ljudi. Pomno ćemo pratiti situaciju, a u međuvremenu predano raditi na finalizaciji eventualnog plana B”, zaključuju iz organizacije Bedem festa.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije