Autor: onogost.me
Foto: Ministarstvo prosvjete
13:39
11.8.2019.

Nikšićki gimnazijski bend snima "Suzanu"

Pobjeda na takmičenju gimnazijskih bendova “Danilovgradation“ omogućila je mladom nikšićkom rok bendu “Ne bilo rocka“ da njihova prva autorska pjesma “Suzana“ dobije svoju studijsku verziju.


Iako im je bilo potrebno vremena da se okupe Maša, Mia, Dimitrije, Ilija, Ognjen i Nikola snimanje su počeli prije deset dana. Gitarista benda, Dimitrije Vlahović ističe da je ulazak u studio za sve njih ostvarenje sna.

„Uz stručnu pomoć snimanje smo počeli u studio „Elektric Montenegro“. Pozitivna je trema i dobro se provodimo, to je najbitnije. Svako ko počinje da biva rok zvijezda, san mu je da snimi pjesmu, mi smo dobili tu šansu s početka, trebalo bi da sve bude super. Oni koji su čuli pjesmu daju samo pozitivne komentare“, priča utiske za Onogošt Dimitrije.

“Suzana“ govori o univerzalnim odnosima muškarca i žene, međutim, Dimitrije objašnjava ne možemo je tumačiti kao ljubavnu.

Iako su specijalno bili okupljeni za ovu priliku, poručili su da žele da nastave da se bave rok muzikom, tako da je druga pjesma već u pripremi.

U konkurenciji deset gimnazijskih bendova, na takmičenju koje je održana 10. maja, žiri je lako donio odluku uz ocjenu „da se kvalitet izdvaja“.

„Ostali bendovi su bili super, navijali smo za svaki bend. Mi smo ostali pri nekom ex-yu roku kao što su naši stariji slušali, tako i mi“, kazao je Dimitrije.

Članove nikšićkog benda “Ne bilo rocka“ čine: Nikola Đukić- gitara, Maša Šegrt - violina/vokal, Mia Raičević - klavijatura, Dimitrije Vlahović - električna gitara, Ognjen Šamšal - bubnjevi i Balša Pavićević - bas gitara.

Drugo mjesto pripalo je bendu iz barske gimnazije “Krug“, a treće je zauzeo bend kotorske “Sunset“ koji su nagrađeni instrumentima.

 

Marija Goranović

 

Ostale vijesti iz kategorije