Autor: onogost.me
Foto: Lake fest
12:32
6.12.2018.

NK pub: Predstavljanje pobjedničkih filmova iz prethodnih godina Lake festa

NU „Sinteza“ večeras, sa početkom u 20h, u NK pubu organizuje predstavljanje šest pobjedničkih filmova iz prethodnih godina Lake festa, kao i The best Lake fest filma u okviru projekta “Audio video platforma - Iz različitog ugla“.


„O najvećem crnogorskom rok festivalu, Lake festu, je do sada napravljen 31 dokumentarni film i kroz njih na fenomenalan način prikazana atmosfera sa samog festivala, ali i promovisani turistički i kulturni potencijali grada na najbolji način. To je i bio povod da se uradi jedan sažetak, miks kadrova svih prethodnih festivala“, kazali su iz „Sinteze“.

Nakon projekcije filmova za sve prisutne biće organizovan koncert rock benda Freedom.

„Tokom čitave večeri u saradnji sa NVO Korina Animals biće omogućeno i sakupljanje donacija za zaštitu životinja“, dodali su oni.

Ovaj projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). ReLOaD  program  finansira  Evropska  unija,  a  sprovodi  Program Ujedinjenih  nacija  za  razvoj  (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

Ciljevi projekta su, kako navode iz NU „Sinteza“, da se stvore preduslovi za aktivnije učešće građana u kulturnom životu Nikšića, zainteresuju i uključe mladi iz opštine Nikšić da aktivnije učestvuju u kulturnom životu grada i doprinesu promociji Nikšića van granica Crne Gore.

„Projekat je prevashodno usmjeren na mlade ljude iz Nikšića, ali i na učešće svih građana Nikšića, Crne Gore i šire u osmišljavanju i sprovođenju kulturnih, umjetničkih, ekoloških i promotivnih aktivnosti. Mladi će imati priliku da kroz organizaciju više umjetničkih sadržaja steknu neophodno iskustvo i da u budućnosti to iskustvo prenesu na druge, da oblikuju svoje okruženje u skladu sa daljim razvojem više kulturnih izraza. Između ostalog, novi sadržaji uključiće i rok kulturu“, objašnjavaju oni.

Prezentacija filmova kao i koncert otvoreni su za sve zainteresovane.

 

Ostale vijesti iz kategorije