Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:12
5.3.2019.

NVO Scena: Na muzičkoj audiciji 27 mladih izvođača

Na audiciji koja ima za cilj očuvanje muzičke kulturne baštine Crne Gore, kao i predstavljanje mladih i talentovanih izvođača etno i etno pop muzike, a koja je održana protekle subote, predstavilo se 27 takmičara.


Događaj je organizovala NVO Umjetničko muzičko udruženje "Scena”, kao jednu od aktivnosti u okviru projekta "Pospješivanje i promocija kulturno-umjetničkog stvaralaštva mladih Nikšića, Plužina, Šavnika i Žabljaka" koji je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore.

“Na audiciji je učestovalo 27 mladih izvođača. Stručni žiri koij su sačinjavali muzički urednik RTV Nikšić  Slobodan Bobo Dobrilović, dugogodišnji muzički urednik radio Nikšića i kompozitor - Veselin Beli Bošković, muzičar i dugogodišnji član KUD-a "Čelik" - Miro Radulović i estradni umjetnik  Zoran Džiknić će odabrati najbolje mlade učesnike koji će učestvovati na koncertu povodom festivala "Dan kulturnog stvaralaštva mladih Nikšića, Plužina, Šavnika i Žabljaka" koji je planiran za kraj maja mjeseca”, najavili su iz “Scene”.

Pored ove aktivnosti NVO "Scena" je organizovala i foto konkurs na temu "Prirodne ljepote sjevera Crne Gore" za opštine Nikšić, Plužine, Šavnik i Žabljak.

“Na konkurs je pristiglo 280 fotografija od 88 učesnika od kojih će stručni žiri na čelu sa proslavljenim fotografom Željkom Šapurićem odabrati 30 najboljih fotografija od kojih će se sprovesti četiri putujuće izložbe u pomenutim opštinama”, dodali su oni.

Kako su ocijenili iz pomenute NVO, dosadašnje sprovedene aktivnosti kao što su foto konkurs i muzička audicija su pokazale izuzetnu zainteresovanost učenika osnovnih i srednjih škola i studenata iz opština koje su obuhvaćene projektom.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:20
  15.3.2019.

  Na trećoj regionalnoj muzičkoj konferenciji “Kontakt”, koja će se od 20 do 23. marta održati u Beogradu, pojaviće se predstavnici Bedem festa, čime će ujedno započeti kampanja jubilarnog desetog izdanja ovog festival pod nazivom “U susret jubileju”.

 • 08:14
  15.3.2019.

  Snow dance, festival koji Ski centar Vučje organizuje po peti put, počeće večeras, a posjetioce očekuje bogat zabavni program i promotivne cijene pića.

 • 19:12
  13.3.2019.

  Nakon evropskih i regionalnih pozornica, članovi zagrebačkog trija From Another Mother, na krilima uspjeha albuma “Eliptir”, dolaze u Nikšić, u okviru platforme Nikšićko rocks.

 • 14:30
  13.3.2019.

  Ski centar Vučje organizuje peti po redu Snow dance festival koji će se održati 15, 16. i 17. marta.