Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
16:50
23.4.2021.

Otvorene prijave za VIRAL hakaton

Prijave za VIRAL hakaton, koji će predstaviti mogućnosti primjene informacionih tehnologija u poljoprivredi, danas su otvorene.


Hakaton, koji organizuje IPC Tehnopolis od 17. do 19. maja, namijenjen je studentima koji će se prijavljivati u timovima.

„U Crnoj Gori se u poljoprivrednom sektoru dostupna tehnološka i tehnička rješenja nedovoljno koriste, pa je osnovni cilj VIRAL hakaton ukrštanje ova dva sektora, kako bi se kreirala rješenja za izazove sa kojima se suočavaju poljoprivredna preduzeća u svakodnevnom poslovanju“, saopšteno je iz Tehnopolisa.

Navode da će pet timova imati jedinstvenu priliku da upotrijebe svoja znanja i vještine kako bi kreirali rješenje na jednu od dvije definisane teme: optimizacija sistema navodnjavanja, uključujući specifičnosti pojedinih biljnih vrsta i mjerenje učinkovitosti radne snage.

"Rješenje može biti i hardversko i softversko, a timovima će podršku pružiti i TechLab Tehnopolis i omogućiti korišćenje 3D printera za izradu prototipa", kažu iz Tehnopolisa.

Timovi će, kako pojašnjavaju, imati na raspolaganju 48 časova da osmisle i razviju svoje softversko/hardversko rješenje. Kreirana rješenja će biti prezentovana 19. maja na Demo danu.

Za tri prvoplasirana tima predviđene su vrijedne novčane nagrade i to 2.500 eura za prvo, 1.000 eura za drugo i 500 eura za treće mjesto.

Prijave se vrše na www.viralhackathon.me, a prvih pet prijavljenih timova koji ispunjavaju definisane kriterijume, imaće priliku da učestvuju na VIRAL hakatonu.

Krajnji rok za prijavljivanje je 10. maj u 18 časova.

Hakaton se organizuje kroz projekat VIRAL koji je kofinansiran sredstvima Evropske unije kroz Erasmus + program.

Ostale vijesti iz kategorije