Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:59
2.3.2020.

Poslušajte novi singl Dragana Kneževića

Dragan Knežević, osnivač i direktor Kulturno-kreativnog centra Akord, poslije 25 godina vratio se u muzičke vode novim singlom „Daj mi tvoju dušu“.


U ovoj odluci, kako kaže, „pogurali“ su ga prijatelji.

„Na nagovor mojih prijatelja, muzičara Radele Đurđevca, Raja Golubovića, Željka Perovića i ostalih odlučio sam da u studiju snimim pjesme koje smo Željko Perović Točak i ja komponovali tih lijepih 80-ih godina“, kazao je on za naš portal.

Za pjesmu „Daj mi tvoju dušu“ aranžman je radio i odsvirao klavir maestro Radela Đurđevac, Knežević je napisao tekst, a snimana je u studiju Ljuba Stanišića.

Prateće vokale otpjevali su Milena Vasiljević Radonjić i Nikola Karadžić.

Knežević singlom najavljuje album.

„Ovim singlom i budućim albumom nemam namjeru da se vraćam na muzičku scenu. Želja mi je da pjesme ostanu svima nama, koji smo uživali u tom vremenu i da se ponekad podsjetimo muzike koju smo živjeli. Ukoliko se pjesme dopadnu publici biće mi drago jer su pisane srcem, tada mladih ljudi. Zlonamjerne komentare prihvatiću kao dobronamjerne, jer su ipak imali strpljenja da čuju pjesmu“, iskren je on dodajući da će aranžmane i za ostale pjesme raditi Radela Đurđevac.

Posljednje pjesme koje je snimio „Slatko spavaj, Anđela“ i „Debela konobarica“ i danas su rado slušane na radio stranicama i Youtube kanalu.

Dragan je osamdesetih godina bio frontmen nikšićkih bendova „Tajna veza“ i „Ljubavna gerila“, dok je jedno vrijeme bio i pjevač barske grupe „Karlo V“.

Nakon osnivanja KKC Akord posvetio se pedagoškom radu sa djecom i mladima. Iz njegove „muzičke radionice“ izlaze vrhunski muzički talenti koji i danas, rasuti po svijetu, svojim umjetničkim talentom nižu velike uspjehe.

Osim muzike, Kneževićeva druga velika ljubav je pozorište, gdje sa uspjehom režira za djecu, mlade i odrasle. Nagrade za najbolju režiju je osvajao na brojnim značajnim festivalima, kako u zemlji, tako i u regionu.

Ostale vijesti iz kategorije