Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:35
25.8.2019.

"Štrajk mozga" niže uspjehe

Iako tek tri godine na rok sceni, mladi nikšićki bend "Štrajk mozga" već uspješno osvaja rok festivale, što su i potvrdili na nedavno održanom osmom "Sarajevo Rock Festivalu“ gdje su osvojili drugo mjesto.


 „Obzirom da se radi o festivalu koji se održava u klubu "Underground", koji organizuje mali broj ljudi, sve je bilo na vrhunskom nivou, počev od opreme pa do najsitnijih tehničkih detalja i resursa. Za organizaciju imamo samo riječi hvale. Uvijek smo zadovoljni nastupom. Jednostavno volimo da sviramo, pa smo srećni kad god imamo priliku za to“, prenosi utiske pjevač, Aleksandar Nikčević.

Želja za svirkom i druženjem odveli su ih na festival, ali i da prikupe, kako kaže, još kojeg "obožavatelja" benda.

„Vodimo se filozofijom "ako se jednoj osobi stvarno dopadnemo, misija je uspjela"", ocjenjujući ovu misiju „više nego uspješnu“.

Odlukom tročlanog stručnog žirija i publike prvo mjesto pripalo je banjalučkom bendu "Grin Bulz", a treće bendu "The ReAktion" iz Čilea sa kojim nikšićki bend ima u planu da zajedno zasvira.

„Tokom festivala bukvalno nije bilo benda koji liči jedan drugom. Toliko različitih žanrova, stilova sviranja, pjevanja, to je jako bitno. Pogotovo pobjednički bend. Ti momci su jednako energični i zabavni na bini i van nje“, ističe Aleksandar.

Da su festivali za njih samo lijepo iskustvo i mjesto gdje se stiče publika, nikšićki bend je imao priliku da se uvjeri na takmičenju u okviru "Karnevalskih majskih večeri" u Budvi, na kojem su Aleksandar i njegove kolege svirali kao predgrupa YU grupi, ali i osvojili prvo mjesto.

„Definitivno ćemo nastaviti da se prijavljujemo na festivale. Ne zbog nagrada, plaketa i ostalih priznanja, nego radi svog iskustva i pomjeranja granica. Uvjek je lijepo otići negdje sa ljudima sa kojima se družiš gotovo deset godina, tu zabava ne izostaje. Pa ako pritom upoznamo još dobrih ljudi kao u Sarajevu i ostalim festivalima, i ako se nađemo u tim muzičkim vodama, cilj je postignut“, kazao je Aleksandar uz obećanje da će u budućnosti nastupiti  na brojnim festivalima.

Kako ističe, zbog privatnih obaveza prvi album neće izaći krajem ljeta, kao što je planirano, ali su autorske kompozicije odavno gotove.

„Za sada je planirano deset pjesama na albumu, ali taj broj može da se poveća, jer konstantno radimo na novim idejama. Nadam se da ćemo uspjeti da ga objavimo u bliskoj budućnosti“, zaključuje muzičar.

Ostale vijesti iz kategorije