Autor: onogost.me
Foto: lakefest.me
14:35
4.7.2020.

Šundić: Želja nam je da se ne prekine tradicija festivala, Zečević: Lake fest nećemo za 200 ljudi

Da li ćemo ove godine zaigrati ispred festivalskih bina na dva najveća festivala u Nikšiću, i dalje ostaje neizvjesno.


Iako su termini održavanja festivala bili poznati, Lake fest ove godine je najavljen od 6. do 8. avgusta, a Bedem fest bio zakazan za 31. jul, 1. i 2. avgust, samo održavanje festivala zbog pandemije je dovedeno u pitanje.

Petar Šundić, organizator Bedem festa, festivala koji je prošle godine proslavio deceniju postojanja, kaže da još uvijek čekaju odluke nadležnih institucija, ali i da imaju spremna imena koja bi zasvirala na nikšićkoj tvrđavi.

„Važno nam je da ispoštujemo zdravstvene  i epidemiološke mjere. Ako bi morali na velikoj sceni da se ograničimo do 200 ljudi, definitivno ne bi išlo. Prije svega jer nema ekonomsku računicu, drugo, jer je previše iznošenja opreme. Tvrđava je specifična, mi moramo da sredimo prostor, funkcionalno da je osposobimo, što je ogroman posao“, kazao je Šundić za naš portal.

Šundić je, kao i ranije, još jednom istakao da, ukoliko bi došlo do zabrane javnih okupljanja, ići će na online varijantu, makar na jedan dan iz razloga da se prekida tradicija.

„Naša je želja da se ne prekada tradicija, ali nipošto i po svaku cijenu, na prvom mjestu nam je zdravlje“, poručio je Šundić.

„Nijesmo veliki optimisti“

Peđa Zečević, organizator Lake festa, festivala koji iza sebe ima devet izdanja, ističe da prateći trenutnu situaciju nijesu veliki optimisti da će doći do održavanja.

"Mi se spremamo, međutim, u ovom trenutku nijesmo neki veliki optimisti. Saradnja sa izvođačima je već dogovorena, pratimo situaciju u držav", kazao je on.

Zečević je u jednom izričit, festival pod ograničenim uslovima neće biti održan.

„Lake je festival dobre atmosfere i energije, to je naš prepoznatljiv znak, nećemo sigurno protiv toga ići. Nema šanse da razdajamo ljude. Nećemo sigurno raditi na 200 ljudi. Lake sa maskama ne mogu da zamislim, to ne bio Lake. Ne želimo ni da radimo u toj varijanti“, kazao je Zečević.

Marija Goranović

Ostale vijesti iz kategorije