Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
09:49
9.6.2022.

Sve spremno za Fort blues rock fest: "Da čujemo kvalitetnu muziku i odmorimo dušu“

Prvi međunarodni Fort blues-rock festival u Crnoj Gori, održaće se na zidinama gradske tvrđave Bedem 17, 18. i 19. juna.


Organizatori poručuju da je sve spremno za tri dana uživanja i dobrog zvuka.

„S obzirom na ovu poplavu svega lošega, kiča, šunda -  ne znam kako bih to nazvao što nam se desilo u zadnjih 10 godina, prijeko nam je potrebno da čujemo kvalitetnu muziku i da odmorimo dušu“, kazao je organizator festivala, Peđa Nikolić.

Festival je, kako se moglo čuti, zamišljen kao priča koja će da oživljava drevne tvrđave i autentične spomenike kulture po različitim gradovima u Crnoj Gori.

Nikolić je na pres konferenciji, koja je organizovana uoči festivala, pozvao sve ljubitelje dobrog zvuka da posjete tvrđavu i obećao dobru produkciju.

Zahvalio je na podršci pokroviteljima festivala Opštini Nikšić, lokalnoj Turističkoj organizaciji, Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Pivari „Trebjesa“, Elektroprivredi Crne Gore i Hipokrat poliklinici.

Potpredsjednik Opštine Nikšić, Mitar Goranović kazao je da mu je velika čast što je nikšićka porodica muzičkih festivala dobila još jednog člana - Fort blues rock fest.

„Sam spisak izvođača garantuje svim ljubiteljima dobre muzike provod i dobru zabavu. Koristim ovu priliku da pozovem sve sugrađane i ljude iz regiona da se svi zajedno proveselimo. Opština Nikšić ulaže sve svoje kapacitete u izgradnji kulture našeg grada, isto tako i u obogaćivanju ponude sadržaja“, kazao je Goranović.

Naglasio je da organizacija pripada ljudima koje vole i poznaju muziku i da su oni ti koji će da počaste sve naše sugrađane i ljude koji dolaze sa strane dobrom muzikom. To je, kako je kazao, razlog više da ovaj festival bude uspješan na zadovoljstvo svih.

„Sama lokacija održavanja festivala, nikšićka tvrđava, osim što sa sobom nosi kulturno- istorijski značaj predstavlja jednu lokaciju izuzetnu za ovakve manifestacije i želio bih da se zahvalim organizatorima i Opštini Nikšić što zajedno prepoznajemo mogućnosti tvrđave. Nadam se da je ovo samo jedna u nizu manifestacija koja će biti tamo organizovana. Mogućnosti za ovakve manifestacije na Bedemu su zaista velike“, poručio je direktor Turističke organizacije Nikšić, Mitar Barać.

Tokom tri dana festivala na zidinama Bedema nastupiće neka od najvećih muzičkih imena regiona.

Festival će prve večeri otvoriti Vlatko Stefanovski trio, Barbara Blue iz Memfisa (queen of Beale street) i Crossroads blues band iz Prilepa. Drugo veče rezervisano je za YU grupu, Zona B i Rudolf. Posljednja noć festivala predviđena za promociju crnogorske rok scene, odnosno nastupe sastava Štrajk mozga, Punkreas, Parampaščad i Autogeni trening.

Frontmen benda Rudolf, Bojan Minić kazao je da spremaju dvije nove pjesme koje će biti premijerno odsvirane na Fort blues rock festu.

„Ne sumnjamo da će biti odlična atmosfera. Nikšićka publika nas odavno dobro zna.  Vrlo mi je milo što dolazi Barbara Blue, jer taj tip bluza koji naša publika nema često priliku da vidi je ono što će vjerovatno u dobrom dijelu publike udariti taj plamen. Tri sjajna dana nudi ovaj festival“, poručio je Minić.

Promotivne ulaznice mogu se nabaviti do 15. juna, po cijeni od pet eura za jedan dan, odnosno 10 eura za sva tri festivalska dana.

Ostale vijesti iz kategorije