Autor: onogost.me
Foto: onogost.me arhiva
17:33
16.4.2019.

Takmičenje bendova iz crnogorskih gimnazija 10. maja

Gimnazija "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada, uz pomoć Ministarstva prosvjete i uz podršku Opštine Danilovgrad, organizuje 10. maja takmičenje gimnazijskih bendova pod nazivom "Danilovgradation".


Takmičiće se 10 bendova iz 10 crnogorskih gimnazija - Podgorica, Nikšić, Bijelo Polje, Pljevlja, Kotor, Bar, Cetinje, Berane, Rožaje i Danilovgrad, na platou pored rijeke Zete, ispod gradskog mosta.

"Svaki bend nastupiće sa tri kompozicije od kojih je jedna autorska, a dvije već poznate kompozicije, na našem i nekom stranom jeziku. Prvonagrađeni bend imaće priliku da u studiju snimi svoju pjesmu, dok su za drugu i treću nagradu obezbijeđena sredstva za nabavku muzičke opreme koja je bendu neophodna" navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

U revijalnom dijelu nastupiće Marija Božović & Band.

Kako se dodaje, cilj ove manifestacije je da se mladi podstaknu na kvalitetne i zdrave sadržaje.

"Projekat se u potpunosti naslanja na stav Ministarstva prosvjete da institucije treba da rade na podsticanju vannastavnih aktivnosti i profilisanju ukusa mladih. Zato se, između ostalog, realizuje i projekat 'Dan umjetničkog obrazovanja' sa Zetskim domom, u toku koga je nekoliko hiljada djece imalo priliku da posjeti Kraljevsko pozorište i Narodni muzej", navodi se u saopštenju.

Nataša Latković, direktorica danilovgradske gimnazije, rekla je da je to važan događaj, jer se šalje poruka da se treba boriti da kvalitet zauzme mjesto u životima mladih.

"Nećemo ih prepustiti stihiji, već ćemo dati sve od sebe da ih usmjerimo i pokažemo da imaju našu podršku. To je proces, jer podrazumijeva značajno unapređenje ne samo školskog, već i vanškolskg ambijenta, ali cijenim da niko od nas, a posebno obrazovne ustanove, nemaju važnijeg zadatka", kazala je Latković.

Portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić, je istakla da Ministarstvo prosvjete nije ni jednog trenutka bilo u dilemi da li da se bavi samo radom u učionici, ili pokuša i da kroz druge, vannastavne aktivnosti, pošalje poruku mladima da treba u svakom momentu da cijene sebe dovoljno i, u skladu sa time, prave ozbiljnu selekciju sadržaja kojima će posvetiti svoje vrijeme.

Takmičiće se bendovi iz kotorske gimnazije – "Sunset", iz Cetinjske gimnazije - "Ivan crveni", iz rožajske "30. septembar" bend "Silence", iz Gimnazije "Stojan Cerović" Nikšić - "Ne bilo rock-a", barske "Niko Rolović", grupa "Krug", iz podgoričke "Slobodan Škerović" - "Bissya", bjelopoljske "Miloje Dobrašinović" bend "Little dots", iz beranske "Panto Mališić" - "Alt", pljevaljske "Tanasije Pejatović" - "Biseri Pljevalja" i danilovgradske gimnazije "Petar I Petrović Njegoš" - "Noema".

 

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:38
  22.5.2019.

  Nikšićki punk sastav “Punkreas”, koji čine Goran Dabović, Mihailo Bulajić, Bojan Kandić, Veljko Vučurović i Đorđije Njunjić nakon objavljenog singla “Elizabeth” zakazao je svirke u Crnoj Gori, Srbiji i Bugarskoj.

 • 13:26
  17.5.2019.

  U Nikšiću će od 7. do 9. juna biti održan festival umjetnosti pod nazivom “Umjetnost nad sjenom” u organizaciji troje nikšićkih gimnazijalaca Milice Burić, Vuka Pekovića i Šćepana Popovića, uz podršku UNICEF-a, digitalizuj.me i Opštine Nikšić.

 • 11:43
  9.5.2019.

  Partibrejkers i Kanda, Kodža i Nebojša nova su imena jubilarnog, 10. Bedem festa.

 • 08:37
  9.5.2019.

  Želja da jednog dana javno nastupe sa svojim rok bendom, za šestoro gimnazijalaca uskoro bi trebalo da se ostvari. Iako različitih generacija, ljubitelji ovog zvuka okupili su se pod nazivom „Ne bilo rocka“. Danas ovaj šesterac se vrijedno priprema za takmičenje gimnazijskih bendova "Danilovgradation", koje će biti održano sjutra na platou pored rijeke Zete.