Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:16
6.9.2020.

VIDEO: Poslušajte novu pjesmu Dragana Kneževića “Barbara”

Dragan Knežević, naš sugrađanin, muzičar, osnivač i direktor Kulturno-kreativnog centra Akord, objavio je četvrti singl “Barbara”.


Ova pjesma o ljubavi i lijepim prošlim danima naći će se na Kneževićevom novom albumu.

Muzika su radili Željko Perović i Dragan Knežević. Tekst je napisao Dragan Knežević, aranžman Simeon Radulović Simke, a pjesma je snimana u muzičkom studiju “Simke Art”, Nikšić – 2020. godine.

Muzički producent je Simeon Radulović Simke, dok su prateće vokale su otpjevali Slobodan Kumburović i Hajdana Glušica.

 

 

 “Pjesma je posvećena mom pokojnom prijatelju i drugu iz benda Dušku Kontiću, koji je mnogo volio ovu pjesmu i koji mi je ostavio u amanet da je obavezno snimim”, naveo je Knežević.

Dragan je osamdesetih godina bio frontmen nikšićkih bendova „Tajna veza“ i „Ljubavna gerila“, dok je jedno vrijeme bio i pjevač barske grupe „Karlo V“.

Nakon osnivanja KKC Akord posvetio se pedagoškom radu sa djecom i mladima. Iz njegove „muzičke radionice“ izlaze vrhunski muzički talenti koji i danas, rasuti po svijetu, svojim umjetničkim talentom nižu velike uspjehe.

Osim muzike, Kneževićeva druga velika ljubav je pozorište, gdje sa uspjehom režira za djecu, mlade i odrasle. Nagrade za najbolju režiju je osvajao na brojnim značajnim festivalima, kako u zemlji, tako i u regionu.

Ostale vijesti iz kategorije