Autor: onogost.me
Foto: cdm.me
15:16
6.2.2019.

Zvijezda Boemske rapsodije Rami Malek boravio u Nikšiću prije tri godine

Rami Malek američka zvijezda, nominovana ove godine za Oskara za ulogu Fredija Merkjurija, u filmu Boemska rapsodija, boravio je u Nikšiću prije par godina na snimanju filma Leptir.


Stara kasarna pod Trebjesom koristila se za potrebe snimanja rimejka čuvenog holivudskog filma “Papillon” u kojem su glavne uloge tumačili Stiv Mekvin i Dastin Hofman.

Radnja filma se temelji na istoimenoj knjizi francuskog osuđenika Anrija Šarjera (čiji lik tumači Stiv Mekvin) poznatog kao Leptir, koji je krivo optužen za ubistvo i osuđen na robiju do kraja života u zloglasnom zatvoru u Francuskoj Gvajani.

Leptir želi da pobjegne iz zatvora ali svaki pokušaj bijega završava se ponovnim hapšenjem i još gorim kaznama.

Dirljiva priča o njegovoj istrajnosti i da uprkos jako strogim i mučeničkim kaznama i dalje nastoji pronaći svoj put u slobodu.

Film je zbog udaljenih tropskih lokacija bio jedan od najskupljih filmova svog vremena, i istovremeno se smatra jednim od najboljih holivudskih ostvarenja 70-ih godina.

Rimejk se snimao i u Crnoj Gori (Kotor, Ulcinj i Nikšić), a jednu od glavnih uloga imao je i Rami Malek.

Rami Malek je sada u biografskom filmu “Bohemian Rhapsody” izvanredno oživio Fredija Merkjurija, jednu od najvećih muzičkih legendi.

Na dodjeli Zlatnog globusa u Los Anđelesu ovaj film osvojio je nagradu za najbolju dramu, a Rami je proglašen najboljim glumcem.

Uoči premijere filma, izjavio je da je uloga Fredija bila velika odgovornost, koju je rado prihvatio.

“Ne želite da imitirate Fredija, želite da razumijete zašto je radio to što je radio. Shvatio sam da koreografi ne mogu da mi pomognu, bio mi je potreban trener pokreta”, rekao je Malek, objasnivši da je za potrebe filma uvježbavao svaki pogled, svaki gest i svaki pokret mikrofonom.

 

Izvor: CdM

Ostale vijesti iz kategorije