Autor: onogost.me
Foto: KCCG
09:48
24.6.2022.

KCCG: Onkološki pacijenti prioritetni za MR i CT

Onkološki pacijenti Kliničkog centra Crne Gore imaju prioritet prilikom zakazivanja snimanja na magnetnoj rezonanci i skeneru u Centru za radiološku dijagnostiku, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).


Da bi ostvarili to pravo, a ukoliko uput za snimanje CT i MR sa terminom koji nije u skladu sa prijedlogom onkologa za kontroni pregled, treba da se, objašljavaju u KCCG-u, pacijenti jave Zaštitniku prava pacijenata ili direktno osoblju na šalteru u Centru za RTG koji će im zakazati pregled u neophodnom vremenskom intervalu.

"Takođe podsjećamo javnost da, uz onkološke pacijente i niz drugih ranjivih grupa ima pravo prvenstva prilikom prijema u Centru za kliničko laboratorijsku dijagnostiku, i to: pacijenti oboljeli od malignih bolesti, pacijenti koji primaju imunosupresivnu terapiju, pacijenti oboljeli od ulceroznog kolitisa i Kronove bolesti- osobe sa posebnim potrebama i autizmom, trudnice i pacijenti koji treba da rade Test opterećenja glukozom (OGTT) i specifična testiranja vezana za definisane vremenske intervale", navedeno je u saopštenju KCCG-a.

Pacijenti iz ove ranjive grupe treba da se jave na prioritetni šalter gdje, tvrde u Kliničkom centru, dobijaju sve potrebne usluge što je prije moguće.

"Nadamo se da ćemo i na ovaj način olakšati pristupačnost i unaprijediti kvalitet usluga koje pružamo", poručuju U KCCG-u.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:24
  4.7.2022.

  U Crnoj Gori registrovano je 187 novih slučajeva koronavirusa. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih od posljedica korone, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

 • 15:04
  3.7.2022.

  Institut za javno zdravlje (IJZ) registrovao je 260 novih slučajeva koronavirusa. U posljednja 24 časa nije prijavljen nijedan smrtni ishod od posljedica Kovida-19.

   

   

 • 21:49
  2.7.2022.

  Proteini su ključni za oporavak stanica i tkiva, a pomažu i stabilizovati šećer u krvi i utažiti glad. U prehranu biste trebali uključiti kvalitetne, nemasne proteine kako biste učinkovito mršavjeli te ojačali i poboljšali cjelokupno zdravlje.

   

 • 14:55
  2.7.2022.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) i druge javne i privatne laboratorije, analizirale su 958 uzoraka i registrovale 271 novi slučaj koronavirusa.