Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mobilna aplikacija za prijavu simptoma

ijii
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 03.04.2020. u 11:48

Institut za javno zdravlje pokrenuo je mobilnu aplikaciju za prijavu simptoma i zdravstvenog stanja, koja je dio šireg integrisanog sistema za upravljanje informacijama u vezi sa pandemijom virusa korona u Crnoj Gori.

Aplikacija ima za cilj da pruži jednostavnu i sigurnu mogućnost prijave simptoma ili trenutnog zdravstvenog stanja, kroz svega par klikova.

“Zahvaljujući pažljivo osmišljenom korisničkom iskustvu, građani ostvaruju komunikaciju sa epidemiološkom službom, šalju najvažnije podatke u vezi sa svojim zdravljem, čime značajno olakšavaju cijeli proces medicinskog nadzora. Sistem se za sada zasniva na dva stuba, a to su SOS linija 1616 i SMS-sistem obavještavanja o sopstvenom zdravstvenom stanju za one koji su u režimu nadzora ili karantina. Osim što predstavlja jedinstveno rješenje putem kojeg se sve informacije o koronavirusu objedinjavaju u jedinstvenu bazu podataka, ona daje niz prednosti građanjima. Ako neko ima simptome ili ako sumnja na izloženost pozove jednostavno SOS liniju 1616, umjesto da traži lokalne brijeve telefona domova zdravlja i izabranih doktora”, naglašavaju u Institutu.

Dakle, ako ste pod nadzorom – odgovarajte na SMS:

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci