Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Simović: U Nikšiću skoro popunjeni kapaciteti za kovid pacijente

jjjjj
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 03.03.2021. u 17:33

Predsjednik Opštine Nikšić, Milutin Simović izrazio je zabrinutost jer su, kako je kazao, kapaciteti za kovid pacijente u zdravstvenim ustanovama skoro popunjeni.

On navodi da u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti Brezovik od 60 kreveta, 52 su popunjena, a u nikšićkoj Opštoj bolnici od 115 – 105. 

Kao predsjednik Opštine kazao je da podržava sve mjere koje doprinose da se epidemija stavi pod kontrolu.

Kako se navodi u saopštenju, Simović je prisustvovao online sastanku, koji je organizovao predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, povodom aktuelne epidemiološke situacije u Crnoj Gori.

Međutim, kako se navodi u saopštenju, zbog dužine trajanja i načina organizacije sastanka, Simović nije bio u prilici da saopšti svoje stavove.

Ističe da njegov zadatak da primarno zastupa interese građana Opštine Nikšić i da se epidemija u tom gradu, kako ocjenjuje, ponovo zahuktava.

On se pita da li se kasni sa imunizacijom, da li će se dovoljan broj ljudi prijaviti za imunizaciju i da li su građani dovoljno edukovani i motivisani da pristupe procesu vakcinacije da bi se postigla kritična masa imunizovanih i život vratio u normalu.

„Ono na šta kao predsjednik Opštine Nikšić ne mogu uticati jeste da je grad zatvoren, a granice u bliskom okruženju širom otvorene. Zbog toga pitam: zašto stranci mogu da uđu u grad kada god hoće, da iz njega izađu kada god hoće, da pođu do drugog crnogorskog „zatvorenog“ grada, dok Nikšićani tu mogućnost nemaju? Ima se utisak da su stranci povlašteni u odnosu na domicilno stanovništvo, što može biti uzrok nezadovoljstva građana Nikšića i obeshrabriti ih u pridržavanju mjera“, piše u saopštenju.

Istakao je da ne može uticati ni na „statistički beznačajan broj vakcinisanih građana Nikšića, što ukazuje na to da će patnja ekonomije biti dugotrajna i iscrpljujuća“.

„Ono na šta kao predsjednik opštine mogu da utičem i imam obavezu, radim svakoga dana sa opštinskim komunalnim službama, i nastaviću nesmanjenim intenzitetom na korist svih građana Nikšića“, navodi se u saopštenju.

 On je pozvao sve građane na zajedništvo u borbi protiv koronavirusa, jer, kaže, ugroženi su svi.

„I zdravstveno i ekonomski“, naveo je Simović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca, predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković sa komandirom Službe zaštite i spašavanja Slavkom Tadićem, obišao je radove na izgradnji  Vatrogasne stanice, projekta vrijednog 3.3 miliona eura.
Danas je na Trgu slobode, u okviru Vaskršnjeg pazara, obilježen Međunatodni dan vatrogasaca, kome je prisustvovao veliki broj žitelja grada pod Trebjesom.