Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radnici Metalca bez odgovora Ministarstva ekonomije, nade polažu u novu lokalnu vlast

166182524_1349293275456166_2411449678126827180_n
onogost.me
  • Autor Marija Vujovic
  • 29.03.2021. u 09:19

Pošto ih niko nije kontaktirao ni mjesec i po dana nakon sastanka u Ministarstvu ekonomije, radnici Metalca okupili su se danas ispred fabrike tražeći da se riješi njihov status.

“Zadnji kontakt sa novom vlašću smo imali prije mjesec i po, bili smo u Ministarstvu ekonomije. Razgovarali smo sa njima, predočili smo naše probleme, oni su nas saslušali, rekli su pokušaće da urade sve što je u njihovoj moći. Evo mjesec i po nema nikakvog odgovora ni od njih. Rekli su da je problem taj što je gazda ove firme u Češkoj, češki državljanin. Mora se preko ambasada na neki način doći do njega da vide šta je problem, kako da dođu do rješenja situacije, ali dosad ništa nije bilo, nikakvog odgovora nema”, kazao je radnik Metalca Radisav Bulatović.

Ističe da se od ukupno 110 radnika koji su krajem 2019. godine ostali bez posla, u posebno nepovoljnoj situaciji nalazi njih 39 koji su u stalnom radnom odnosu.

“Mi smo “ni na nebu i na zemlji”, posebno nas 39 radnika koji su u stalnom radnom odnosu, radna knjižica nam je zarobljena tamo, ne možemo ni na biro”, objasnio je on.

Nade polažu u novu lokalnu vlast.

“Nadamo se da će oni što brže sastavitu tu vlast, da vidimo se kim ćemo razgovarati. Poručio bih preko medija, da ko bude na čelu opštine da nas kontaktira, da razgovaramo o situaciji. Svima su puna usta bila da hoće da pomognu, sad da vidimo - da pređu sa riječi na djela”, poručio je on.

I njegov kolega Niko Ćetković kaže da bi najprije sačekali da ih primi budući predsjednik opštine, kako bi ih makar uputio na koju adresu da idu, te je apelovao da se što prije formira lokalna vlast.

“Željeli smo da krenemo nekim redom, da ne bude preskačemo njih, da probamo, da vidimo da li bi nam oni pomogli da nas upute kod nekog, na pravu adresu”, kazao je on.

Do tada, radnici će, nastaviti da nadniče, i to ukoliko bude bilo ikakvog posla, jer kako dodaje Ćetković za kraj, to im je jedini način da prežive.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prosječni dnevni saobraćaj na regionalnim i magistralnim putevima u Crnoj Gori, za prvih osam mjeseci ove godine, veći je oko šest odstonego prošle godine u isto vrijeme. Do povećanja intenziteta saobraćaja došlo je na gotovo svim putnim pravcima, izuzev dionica na kojima se izvode radovi, tvrde u Upravi za saobraćaj.
Uprava za statistiku MONSTAT od 1. oktobra do 1. decembra 2024. godine sprovodiće Popis poljoprivrede 2024. u skladu sa Zakonom o popisu poljoprivred i Zakonom o zvaničnoj statistici i sistemu zvanične statistike.