Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DMEN: Edukacijom proizvođača do održive poljoprivrede

zokp2
DMEN
  • Autor onogost.me
  • 01.07.2021. u 19:42

Društvo mladih ekologa Nikšić formiralo je odbor za praćenje projekta ''Unapređenje lokalnih kapaciteta za potrebe poljoprivrednih proizvođača'', što je ujedno i prva aktivnost pomenutog projekta.

Odbor čine predstavnici Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj i stočarskoj proizvodnji pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Odjeljenja za poljoprivredu Opštine Nikšić, kao i predstavnici DMEN-a.

“Zadatak ovog tijela biće praćenje realizacije projekta, organizacija dva treninga za ciljnu grupu poljoprivrednih proizvođača, evaluacija i ukupna koordinacija aktivnosti , koje treba da osiguraju održivost projekta”, navode iz pomenute NVO.

Na sastanku sa predstavnicima resornih institucija razmijenjena su mišljenja o koracima koje treba preduzeti na putu ka održivoj poljoprivredi, ali i sagledane prepreke u ovoj oblasti kada je u pitanju opština Nikšić.

“Podsjećamo, poljoprivreda je označena kao jedna od strateških grana na kojima se temelji cjelokupni razvoj Crne Gore”, dodaju oni 

Cilj projekta ”Unapređenje lokalnih kapaciteta za potrebe poljoprivrednih proizvođača” je osnažiti kapacitete poljoprivrednih proizvođača kako bi dostigli savremene standarde u poljoprivrednoj proizvodnji.

“Da bi se to desilo, potrebno je značajno povećati znanje i unaprijediti vještine poljoprivrednih proizvođača o održivoj poljoprivredi i njenim benefitima”, objasnili su oni.

Projekat će se sprovoditi tokom sedam mjeseci, a finansiran je od strane Opštine Nikšić na konkursu za finansiranje projekata nevladinih organizacija u projektnoj oblasti poljoprivreda i ruralni razvoj.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Za upis na doktorske studije u studijskoj 2024/2025. godini predviđeno je ukupno 126 mjesta na 16 organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora UCG, kojom je predsjedavao Milivoje Radović.
Savjet Mjesne zajednice Župa Nikšićka, uz pomoć donatorskih sredstava kompanije MK Group, uspješno je završio radove na rekonstrukciji školske sale u Osnovnoj školi "Dušan Bojović".