Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Startovao 21. Džip reli “Montenegro trophy”

2
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 02.07.2021. u 07:36

Uz brojne ljubitelje adrenalinske vožnje, netaknute prirode i dobrog druženja, danas je tradicionalno u 9h ispred zgrade Opštine Nikšić krenuo još jedan Džip reli “Montenegro trophy”, koji će ove godine obići trasu dugu oko 350 kilometara.

Tradicionalna 21. sportsko-turistička manifestacija od zgrade SO Nikšić ide starim putem prema Šavniku preko Krnova, spušta se u Miloševiće, u Etno selo “Vojnik” će biti kraća pauza i doručak. Onda se spušta preko Bjele, ide na Strug, Malinsko, spušta se u Boan, preko doline Jelića na Bare, izlazi na Sinjajevinu i ide ka žabljačkoj opštini. Potom će proći kroz mjesto Gomile, a odatle ide ka Zabojskom jezeru.

Tu je planiran ručak, a poslije pauze spušta se u Dobrilovinu, kanjon Tare. Poslije prelazi preko Tare, preko mosta koji je na sajlama, ulazi u Gostilovinu, mojkovačku opštinu, Žar i žarski katuni, Prošćenske planine. Dolazi do Barica i Pisane Jele, a to su sela koja gravitiraju Vraneškoj dolini. Tu će posjetiti vodopad Skakala, rijeku Lještanicu i završavaju prvi dan, koji je predviđen za orijentacionu vožnju po knjizi puta, u Bijelom Polju. Tamo je i konačište, a biće smješteni u Hotelu Franca.

Već drugog dana relija džipadžije će prema knjizi puta ići ka Dobrakovu, preko planine Lisa, Kovrena, mjesta Bijov grob i Klanac gdje je i planiran ručak. Poslije ručka drugog dana relija, uputiće se preko meandra Ćehotine do Pljevalja.

U najsjevernijoj opštini u Crnoj Gori trećeg, posljednjeg dana manifestacije, za učesnike će na poligonu biti održano nadmetanje u spretnosti za volanom.

Manifestaciju završavaju u nedjelju svečanim ručkom, kada će i proglasiti pobjednike u tri kategorije: orjentaciona vožnja, ispit spretnosti i generalni plasman.

Za ovogodišnje izdanje Džip relija “Montenegro trophy” prijavljeno je oko 30 ekipa, uglavnom iz Crne Gore, a tu su posade i iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obezbijedilo je sredstva za isplatu stipendija i studentskih kredita za septembar školske 2023/2024. godine od 625.005 eura, saopštili su iz tog resora.
Za upis na doktorske studije u studijskoj 2024/2025. godini predviđeno je ukupno 126 mjesta na 16 organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora UCG, kojom je predsjedavao Milivoje Radović.