Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Izabran novi sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje

img_08072021_002532_800_x_437_pixel
Facebook
  • Autor onogost.me
  • 07.07.2021. u 22:26

Dejan Ivanović novi je sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje u Opštini Nikšić, saopšteno je iz ovog resora lokalne samouprave.

Ivanović je diplomirani pedagog, dugogodišnji sportski radnik, karate i kondicioni trener, bivši selektor za mlađe kategorije u Karate savezu Crne Gore, dok je veliki dio svog radnog angažmana Ivanović proveo i u kompaniji M-tel. 

Kako se navodi u saopštenju, u prošlosti je cjelokupno izdanje pomenutog odjeljenja imalo tretman ispod željenog nivoa.

"Nikšić je dugo vremena imao status centra kulture, pa je zadatak novog rukovodstva Sekretarijata da obnovi, podrži i promoviše sve sadržaje koji idu u prilog takvom epitetu. Kada je riječ o sportu, svjedoci smo višegodišnjem, sistematskom urušavanju sistema sporta u Nikšiću, pa je pred nama dugačak put da se isti revitalizuje, postavi na zdrave osnove, te da cjelokupna zajednica ima mnogo više koristi od sportske djelatnosti u Nikšiću. 

Sve je više mladih koji svoju budućnost ne vide i ne vezuju za mjesto njihovog rođenja, pa je jedan od prioriteta na tom polju stvoriti preduslove da mladi vjeruju u svoju lokalnu zajednicu, a da im lokalna zajednica pruža stimulativne uslove za rast i razvoj. Konačno, govoreći o ugroženim kategorijama, neophodno je načiniti krupne, brze i vidljive pomake, kako bi pomoć zajednice obezbijedila efikasnost i precizno došla do stvarne ciljne grupe. 

Cilj sveukupnog djelovanja jeste kreiranje sistema koji će istinski biti u službi građana, koji će pravovremeno detektovati probleme i raditi na njihovom uklanjanju. Pored preciznosti u rješavanju problema, posebna energija mora biti usmjerena ka prevenciji svega što u budućnosti može biti problematično. Nikšić, kao ne tako mala zajednica, nema prostora u kom će se dešavati prazan hod, baš kao ni vremena za gubljenjem. Jasno je da se moramo suočavati sa aktuelnim, tekućim problemima, ali i sa svim repovima prošlosti, za koje smo sigurni da će isplivavati kako se sistematski budemo bavili određenim tematskim cjelinama", saopštili su iz Sekretarijata.

Na kraju saopštenja pozvali građane da budu podrška u radu Sekretarijata, ali i objektivna kritika.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Milojko Spajić, premijer Crne Gore, i Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić, poigravaju se sa građanima i prebacuju odgovornost sa Vlade na lokalnu samoupravu i sa lokalne samouprave na Vladu, ne želeći da im nešto tako očigledno, a po njima „trivijalno“, poput Q groznice, zarazne bolesti koja desetkuje crnogorski stočni fond i ugrožava zdravlje ljudi, remeti politički rejting, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.