Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prosječna plata u februaru iznosila 706 eura

money-1033647_1280
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 31.03.2022. u 10:02

Prosječna zarada (bruto) u februaru ove godine u Crnoj Gori iznosila je 875 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 706 eura, pokazuju podaci Monstat-a.

 

“Prosječna (neto) zarada u februaru 2022. godine u odnosu na januar 2022. godine zabilježila je rast od 2,9 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u februaru 2022. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 33,5 odsto”, navodi Monstat.

Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u februaru 2022. godini u odnosu na januar 2022. godine, kako navodi u Monstatu, zabilježile rast od 1,5% proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 1,4 odsto.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj istakao je da su produžili akciju limitiranih cijena na osnovna četiri proizvoda koje su i do sada bila obuhvaćena, ali su im dodali i listu domaćih proizvoda. Akcija će trajati mjesec dana, a nakon tog perioda u odnosu na reakcije i trgovaca i potrošača, razmotriće nove mjere, odnosno nastavak akcije.
Izvršna direktorica Željezare Nevenka Janković jutros je pozvala novinare da podijeli informacije vezano za odluku Borda dirketora EPCG da prihvati ponudu švajcarske kompanije za zakup željezarinih pogona. Međutim, nakon pola sata otkazala je, a onda i zabranila ulazak novinarskim ekipama u krug fabrike gdje su bili okupljeni radnici nezadovoljni zbog kašnjenja zarada.