Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prosječna plata u februaru iznosila 706 eura

money-1033647_1280
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 31.03.2022. u 10:02

Prosječna zarada (bruto) u februaru ove godine u Crnoj Gori iznosila je 875 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 706 eura, pokazuju podaci Monstat-a.

 

“Prosječna (neto) zarada u februaru 2022. godine u odnosu na januar 2022. godine zabilježila je rast od 2,9 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u februaru 2022. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 33,5 odsto”, navodi Monstat.

Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u februaru 2022. godini u odnosu na januar 2022. godine, kako navodi u Monstatu, zabilježile rast od 1,5% proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 1,4 odsto.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) je u prošloj godini ostvario rekordan profit od 35,7 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije, Aleksandar Mijušković, i dodao da je poslovni put od 2021. obilježen istorijskim rezultatima.
Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore da je dosadašnje isporučivanje rezultata u resoru kojim rukovodi rezultat posvećenosti i drugačijeg pristupa poslu. Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan je od prioriteta, a izvođačima radova poručuje da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom ugovora.