Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Savović: Zaista sam zadovoljan kako su momci odigrali

  • Autor onogost.me
  • 13.07.2022. u 06:38

Trener Sutjeske Milija Savović zadovoljan je kako su njegovi igrači odigrali protiv Ludogoreca u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bugarski šampion je slavio i u revanšu, ali ima i Sutjeska da žali za svojim prilikama.

"Zaista sam zadovoljan kako su momci odigrali utakmicu, posebno prvo poluvrijeme. Vidjeli ste da nam je falilo malo sreće, da zaprijetimo malo više ekipi Ludogoreca i da ih stavimo u nezgodnu poziciju sa aktivnim rezultatom. Ta prečka, taj šut iz daljine, vijdeli ste da smo bili mnogo ofanzivniji nego u prvom meču", kazao je Savović.

Tempo utakmice je splasnuo nakon primljeng gola.

"Drugo poluvrijeme poslije primjenog gola nije bilo lako održati motiv i probati protiv tako jakog protivnika, ali mi smo igrali do kraja, i pružili smo jednu dobru predstavu", rekao je za RTCG trener Sutjeske.

I šampiona Crne Gore je nova sezone dočekala da promjenama u rosteru, ali strateg Nikšićana je zadovoljan ekipom momaka koju ima.

"Situacija koja zadesi većinu klubova, morate da mijenate tim, ali momci pokazuju da imaju kvalitet i da će moći da nadomjeste odlaske možda da i naprave jednu čvršću grupu nego što je bila prošle godine. Treba nam i vremena, pred prvi meč smo imali samo dvije nedjelje priprema na Zlatiboru, dosta njih je kasnilo sa pripremama, nisu spremni za 90 minuta, to su neke stvari koje će biti bolje u narednom periodu. Ali kako rade i kako se nose sa obavezama, ukazuje na to da imamo dobru grupu momaka koji će umijeti da nose dres Sutjeske na pravi način", kazao je Savović.

Sutjeska sada ide na predstavnika Farskih Ostrva ekipu Klaksvika, s kojom se sastaju u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Oni su ubjedljvio prvi u svojoj ligi. Imaju 20 poena više od ekipe koja je prošle godine izbacila Budućnost. Renome naše lige se spustio na najniže grane, pa ne možemo nikom da prijetimo, pa radilo se i o Farskim Ostrvima što je nekad bilo nezamislivo. Ipak mislim da smo daleko talentovaniji od njih, i da ćemo disciplinom i odgovornošću to i pokazati, i da ćemo uspjeti da prođemo dalje", uvjeren je Savović.

Na pitanje da li će kontaktirarti pojačanje novog prvoligša, tivatskog Arsenala, Borisa došljaka koji je pet sezona nosio dres Klaksvika, Savović kaže da je razmišljao o tome.

"Baš sam razmišljao o tome, ali nisam htio da ga zovem prije revanša. Sigurno će nam on dati informacije, s obzirom da je igrao tamo. Igra se na vještačkoj podlozi, dosta je hladno, specifično gostovanje svakako. Ali imamo dva meča, na nama je da damo maksimum i nadam se da će to biti dovoljno za prolaz".

 

rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Posljednje kolo Prve crnogorske fudbalske lige pred reprezentativnu pauzu igra se danas, a obilježoće ga najveći derbi crnogorskog fudbala - Sutjeska će u 11. kolu u kraj Bistrice dočekati Budućnost.
Iz NVO Fondacija Volonteri Crne Gore pozvali su sve ljubitelje sporta i humanosti na najveći crnogorski fudbalski derbi, utakmicu FK Sutjeska Nikšić - FK Budućnost Podgorica, u nedjelju, 5. oktobra.