Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićki Crveni krst nagradio osnovce

Crveni krst Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 30.11.2022. u 12:16
Opštinska organizacija (OO) Crvenog krsta Nikšić, tradicionalno je obilježila 29. novembar, Dan Crvenog krsta Crne Gore, dodjelom nagrada za najbolje likovne i literalne radove.
Tema ovogodišnjeg konkursa, koji je raspisan početkom školske godine, bila je “Humanost na djelu”, a žiri je u obje kategorije odlučio da dodijeli po tri ravnopravne prve nagrade.

Na konkurs za literarne radove učestvovalo je pet osnovnih škola, a žiri u sastavu Jovan Drašković, Ana Macanović i Lidija Damjanović, donio je odluku da se dodijele tri nagrade i to Pavlu Erakoviću, učeniku OŠ “Jagoš Kontić”, Balši Samardžiću iz OŠ “Ivan Vušović” i Milisavu Koraću iz OŠ “Dušan Bojović”.

Najbolje radove na likovnom konkursu, gdje su učestvovali učenici osam škola, po ocjeni žirija u sastavu Milorad Drekalović, Mrdelja Čvorović i Ana Banović, pripale su Ivu Stjepčeviću, učeniku OŠ “Ogla Golović”, Simoni Knežević iz OŠ “Milija Nikčević” i Milošu Goranoviću, učeniku OŠ “Branko Višnjić”.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Crnogorski Ustav i zakoni garantuju slobodu govora i izražavanja, ali je sloboda medija i dalje ugrožena političkim miješanjem, nekažnjenim napadima na novinare i ekonomskim pritiscima, navodi se u Svjetskom indeksu slobode medija za 2024. godinu, koji je objavila međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF), povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija.
    Pravoslavni vjernici obilježavaju Veliki petak, dan koji simbolizuje stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti.
    Sindikat medija Crne Gore (SMCG) pozvao je zaposlene u crnogorskim medijima da se sjutra priduže regionalnoj akciji Pet minuta gromoglasne tišine, koja se organizuje povodom 3. maja Svjetskog dana slobode medija.