Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prinudna uprava u Šavniku i Andrijevici

gov.me
  • Autor onogost.me
  • 28.03.2024. u 14:57
Ministar javne uprave Maraš Dukaj saopštio je da je uvedena prinudna uprava u opštinama Šavnik i Andrijevica.

“Nije cilj Javne uprave, a ni Vlade Crne Gore da uzima posao opštinama, ali one nijesu postupale u skladu sa Zakonom”, kazao je Dukaj.

Poručio je da su više puta upućivali apele opštinama Šavnik i Andrijevica.

“Mi smo više puta uputili apele, skrenuli pažnju i sigurno će se svi usaglasiti da je stanje u ovim opštinama neizdrživo”, kazao je Dukaj.

Naglasio je da Budva nije uspijela da realizuje obaveze i tako je skratila sebi mandat.

“Andrijevica nije ni pokušala da sprovede odluku Vlade, a Šavnik nije u skladu sa zakonom realizovao sve obaveze. Samo su produžili strateški plan, a ne i usvojili novi”, poručio je Dukaj.

Opštinska izborna komisija, kako je kazao na pres konferenciji nakon sjednice Vlade, nije odnijela odluku po rješenjima DIK-a, odnosno odluku o ponavljanju izbora.

Na pitanje po koliko će povjerinika ići u ove dvije opštine i jesu li određeni Dukaj je kazao da će nasatviti raniju praksu i da će biti 7 predstavnika.

“Slijedili smo praksu koja je bila prije, 2022. godine mi smo isto za Budvu kada smo uspostavili prinudnu upravu za Tivat, imali sedam povjerenika. I sada će tako biti, imaćemo sedam predstavnika”, kazao je Dukaj.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
    Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.