Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U kasarni “13. jul” svečano otvoren osmi Ljetnji vojni kamp

Ministarstvo odbrane
  • Autor onogost.me
  • 25.06.2024. u 18:52
U Kasarni "13. jul" u Nikšiću svečano otvoren osmi Ljetnji vojni kamp za mlade, koji organizuju Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore za učenike II i III razreda srednjih škola.

Na otvaranju kampa generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane, pukovnik Velibor Bakrač, koji je poželio dobrodošlicu mladima iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije, naglašavajući da oni predstavljaju budućnost svoje zemlje i da vrijeme koje budu proveli na kampu nije samo prilika da unaprijede svoje fizičke i mentalne sposobnosti, već i da razviju vrijednosti koje će ih voditi kroz cijeli život.

Cilj ovog kampa je da mladima pruži jedinstvenu priliku da steknu osnovne vojne vještine, razviju timski duh, ojačaju fizičku spremnost i stvore nova prijateljstva.

Na kampu ove godine učestvuje 38 polaznika, od kojih su četvoro iz Sjeverne Makedonije.

Svi učesnici će biti pod stalnim nadzorom iskusnih instruktora i stručnog osoblja iz Vojske Crne Gore, koji će osigurati bezbjednost i kvalitet obuke. Na kraju kampa, polaznici će dobiti sertifikate o uspješno završenoj obuci.

Program kampa obuhvata razne aktivnosti, uključujući: osnovnu vojnu obuku, orijentiring i snalaženje u prirodi, marševe i ishranu u prirodi, sport i rekreativne aktivnosti, predavanja o bezbjednosti i prvoj pomoći.

Osim toga, tokom trajanja kampa, očekuje se da učesnici kroz druženje razvijaju osjećaj discipline, timskog rada, poštovanja i odgovornosti, ali i solidarnosti i drugarstva i da steknu znanja o ulozi Vojske Crne Gore u društvu i time jačaju interesovanje za vojni poziv.

“Važan partner u realizaciji najistaknutijeg projekta namijenjenog mladima je i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, koje je u koordinaciji sa direktorima srednjih škola vršio izbor polaznika osme generacije Ljetnjeg vojnog kampa”, poručuju iz Ministarstva odbrane.

Kamp traje do 8. jula, a realizovaće se u Kolašinu i okolini.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci