Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ðeljošaj: Limitiraćemo cijene brašna, ulja, šećera i soli

pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 20.07.2024. u 20:50
Vlada će od ponedjeljka limitirati cijene nekoliko osnovnih životnih namirnica, i to: pšeničnog brašna tip – 400, pšeničnog brašna tip – 500, šećera kristal, jestivog suncokretovog ulja, soli za ljudsku ishranu (kuhinjska so 1kg). Ovo je CdM-u kazao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Ðeljošaj.

“Imajući u vidu najavljena poskupljenja cijena osnovnih životnih namirnica u trgovinama, a u cilju zaštite standarda građana, tokom vikenda ću pripremiti Odluku o ograničenju marži i tražiti hitnu, telefonsku sjednicu Vlade ovim povodom u ponedjeljak” saopštio je CdM-u Ðeljošaj.

Reakcija Ðeljošaja uslijedila je nakon najave da će cijene brašna u većini crnogorskih trgovina biti narednih dana povećane za oko 15 odsto, dok se očekuje da Srbija iduće sedmice dozvoli izvoz jestivog suncokretovog ulja ali sa većim cijenama pa bi i ova osnovna namirnica poskupjela za 20 do 25 odsto.

Vladina akcija Limitirane cijene trajala je do 30. juna.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Zadatak radnika Željezare jeste da intenziviraju svoje aktivnosti na izradi konstrukcija za solarne panele i betonskih blokova i ono što je vrlo važno jeste da se tačno zna koliki mora biti prihod radnika Željezare na mjesečnom nivou, kako bi kompanija poslovala na jedan adekvatan način i kako bi zaposleni zarađivali za svoje bruto lične dohodke, saopštio je ministar energetike Saša Mujović nakon sastanka sa radnicima i rukovodostvom Željezare Nikšić i EPCG.
    Nekadašnja direktorica EPCG Solar gradnje Valerija Saveljić razriješena je jer je, između ostalog, neodgovorno upravljala kompanijom, nije realizovala sve poslove te nije poštovala odluke osnivača piše u obrazloženju za smjenu koji je razmotrio i usvojio Odbor direktora EPCG Solar gradnje.
    Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) projektuje da će u naredne četiri godine cijene struje za distributivne potrošače, što uključuje i domaćinstva, prosječno rasti šest odsto godišnje, navodi se u četvorogodišnjem poslovnom planu energetske kompanije, datiranom u prvom dijelu ove godine, a koji je u posjedu Akcije za socijalnu pravdu (ASP).