Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Na humanitarnom turniru prikupljeno 3.000 eura za Dječije odjeljenje Opšte bolnice

Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.08.2024. u 13:58
Na humanitarnom turniru, koji je održan od 9. do 11. avgusta, u organizaciji rekreativnog društva "Rekreativo Nikšić“, prikupljeno je 3.000 eura. Novac je uplaćen Opštoj bolnici Nikšić i biće namijenjen Dječijem odjeljenju.

„Cilj turnira je bio da se pomogne pedijatrijskom odjeljenju koje vodi brigu o našim najmlađim drugarima“, kazali su organizatori turnira.

Na turniru, koji je odigran na terenima pod Trebjesom, učešće je uzelo 110 takmičara iz svih gradova Crne Gore, a imao je i internacionalni karakter, jer su učestvovali i takmičari iz Trebinja, Gacka, Foče, Nevesinja…

Turnir je bio podijeljen u šest kategorija, a najbolji po kategorijama bili su: muški singl – Darjan Ajković; ženski singl – Katarina Sinđić; muški dubl – Uroš Mirković i Žaro Vukotić; ženski dubl – Katarina Sinđić i Andreja Milačić; MIX dubl – Dušan Mirković i Bojana Nikčević i veterani (45+) – Dalibor Šaban.

Humanitarna crta turnira okupila je veliki broj učesnika, čime je, prema ocjeni organizatora, turnir dobio na kvalitetu i pokazao da ljudi koje vole tenis prepoznaju potrebu da budu humani i nesebično pomažu drugima.

“Posebno zanimljiv je bio glavni muški turnir, gdje je u žrijebu bilo 79 takmičara. U velikom finalu je Darjan Ajković iz Podgorice pobijedio sugrađanina Nikolu Ivanovića, 2:1 u setovima, dok su 3. mjesto kao polufinalisti podijelili Nikola Lažetić iz Foče i Veljko Đuričanin iz Podgorice“, kazali su organizatori turnira „Rekreativo Nikšić“.

Navode da veliku zahvalnost duguju i prijateljima turnira, koji su prepoznali značaj ovog događaja, a to su: Crnogorski elektroprenosni sistem, „Ening“, Medika-Projekt, Teniski klub Nikšić, Hotel „Trim“, Kastel, Exclusive, Turistička organizacija Nikšić, autoprevoz Bajović, Intersport i Knjaz Miloš.

„Podatak da je ove godine prikupljeno duplo više sredstava nego prethodne govori da ovaj događaj, u organizaciji rekreativnog društva “Rekreativo Nikšić”, svakako ima tendenciju da postane tradicionalan i da grad Nikšić bude prepoznat u državi i regionu po ovom događaju, jer humanost je dužnost i obaveza svih nas“, poručili su organizatori.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Direktor Uprave za statistiku Monstat Miroslav Pejović saopštio je u Dnevniku Televizije Crne Gore da će rezultati popisa stanovništva biti objavljeni 15. oktobra.
    Epidemiološka službe Doma zdravlja Nikšić prijavila je Institutu za javno zdravlje Crne Gore tri nova slučaja kju (Q) groznice. Time ukupan broj registrovanih slučajeva tokom 2024. godine iznosi osam.
    U sklopu ovogodišnje akcije "Cleanup Montenegro", koju organizuje NVO "Zero Waste Montenegro", a u Nikšiću NVU "Putevima predaka" uz podršku NVO "Cellula", pedesetak volontera čistilo je Trebjesu.