Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Javna rasprava o Nacrtu Strategije zapošljavanja do 6. septembra

posao-1-1000x555
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 25.08.2024. u 08:09
Javna raspravu na temu Nacrta Strategije zapošljavanja u opštini Nikšić 2024 - 2028. otvorena je u petak i trajaće do 6. septembra ove godine.

,,Pozivaju se zainteresovani organi, organizacije, ustanove, nevladine organizacije, privredna društva, preduzetnici, mjesne zajednice, građani i drugi zainteresovani subjekti da uzmu učešće u javnoj raspravi i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta Strategije zapošljavanja u opštini Nikšić 2024–2028.’’, navodi se na sajtu Opštine Nikšić.

Javna rasprava organizovana je na osnovu člana 167 stav 1 Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni list CG”, br. 2/18, 34/19, 38/20, 50/22 i 84/22) i člana 20 Odluke o načinu i postupku učešća lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova („Službeni list RCG – Opštinski propisi”, broj 29/05 i „Službeni list CG – Opštinski propisi”, broj 39/14), i u skladu sa projektom „Program izvrsnosti zapošljavanja“ (CFCU/MNE/252).

Građani će moći da predstave svoje predloge u prostorijama Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje u zgradi Opštine svakog radnog dana od 9 do 10 časova.

,,Centralna javna rasprava – javna tribina održaće se u petak, 30. avgusta u zgradi Opštine Nikšić, sala broj 1, sa početkom u 9.00 časova’’, naveli su iz Opštine.

Iz Opštine napominju da je Nacrt Strategije spreman i biće dostupan građanima tokom javne rasprave.

,,Sa Nacrtom Strategije zainteresovani učesnici mogu se upoznati u prostorijama Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje (zgrada Opštine Nikšić, I sprat, kancelarija br. 15), svakog radnog dana od 9.00 – 10.00 časova i na veb sajtu Opštine – www.niksic.me’’, navodi se u objavi.

Predlozi, primjedbe i mišljenja na početni tekst, objašnjavaju, mogu se dostaviti i u pisanoj formi.

,,Predlozi , primjedbe, sugestije i mišljenja na tekst Nacrta Strategije zapošljavanja u opštini Nikšić 2024–2028. mogu sedostaviti u pisanoj formi Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje na adresu Nikšić, Njegoševa 18, neposredno preko građanskog biroa i u elektronskoj formi na E-mail http://[email protected]/’’, navodi se i dodaje da će nadležna služba Opštine razmotriti primjedne, predloge i sugestije nakon čega će napraviti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Epidemiološka službe Doma zdravlja Nikšić prijavila je Institutu za javno zdravlje Crne Gore tri nova slučaja kju (Q) groznice. Time ukupan broj registrovanih slučajeva tokom 2024. godine iznosi osam.