Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prikupljeno više od 160 kilograma otpada

NVU Putevima predaka
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2024. u 16:00
U sklopu ovogodišnje akcije "Cleanup Montenegro", koju organizuje NVO "Zero Waste Montenegro", a u Nikšiću NVU "Putevima predaka" uz podršku NVO "Cellula", pedesetak volontera čistilo je Trebjesu.

Od SC “Trim” do izvora u podnožju, prikupljeno je više od 162 kilograma raznog otpada.

Pored volontera ove dvije organizacije, učestvovali su učenici Ekonomsko- ugostiteljske škole, učenici OŠ „Mileva Lajović Lalatović“, NVO “Žuti leptir”, NVO “Romsko srce”, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Nikšić. Skupljeni otpad prevezlo je JKP Nikšić.

„Sve veći broj djece koja se pridružuju ovim akcijama zaista dokazuje da su djeca i mladi ogledalo naše budućnosti i da od njih možemo puno naučiti. Zato je izuzetno važno da svi damo doprinos. Upotrebom višekratnih proizvoda, kao što su cegeri i staklene flaše, smanjujemo otpad i šaljemo poruku da postoje održiviji načini života koje možemo podržati i da zahvaljujući njima doprinosimo očuvanju prirode“, kazali su iz NVU „Putevima predaka“.

Akcije čišćenja u brojnim crnogorskim opštinama, povodom Međunarodnog dana čišćenja obala, počele su 14. i trajaće do 22. septembra.

“Cleanup Montenegro 2024” dio je šireg projekta “Za čistu Crnu Goru” finansiranog od strane francuskog ministarstva Evrope i inostranih poslova kroz koji će u toku septembra i oktobra biti organizovane i edukativne radionice za djecu i mlade na kojima će učiti kako da odgovorno upravljaju otpadom i kakve su Zero Waste prakse.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    2

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obezbijedilo je sredstva za isplatu stipendija i studentskih kredita za septembar školske 2023/2024. godine od 625.005 eura, saopštili su iz tog resora.
    Za upis na doktorske studije u studijskoj 2024/2025. godini predviđeno je ukupno 126 mjesta na 16 organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora UCG, kojom je predsjedavao Milivoje Radović.