Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićki DPS podnio prijavu zbog zakopavanja zaraženih krava

DPS
  • Autor onogost.me
  • 19.09.2024. u 12:18
Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Nikšić podnio je krivičnu prijavu protiv ovlašćenih i odgovornih lica u Opštini Nikšić, DOO Komunalno Nikšić, Veterinarskoj inspekciji i licu/licima na čijem imanju su u mjesnoj zajednici Bogetići zakopane eutanazirane krave zaražene kju groznicom, kazali su iz te partije.

U saopštenju navode da su prijave podnijete zbog sumnje da su počinili krivična djela zagađenje životne sredine i zagađenje životne sredine otpadom iz člana 303 i 303a Krivičnog zakonika Crne Gore.

“Podsjećanja radi, nedavno su prvo na teritoriji Župe Nikšićke na protivzakonit način zakopane krave zaražene Q-groznicom, a potom ponovo protivno pravilima i procedurama otkopane, transportovane i zakopane ma teritoriji Bogetića, a sve po prethodnom nalogu i dogovoru navedenih lica, usljed čijeg postupanja je izazvana opasnost za život i zdravlje ljudi, za kvalitet vazduha, vode i zemljišta, ali i opasnost za životinjski svijet”, piše u saopštenju DPS-a.

Oni su pozvali nadležno tužilaštvo da postupi po podnešenoj krivičnoj prijavi, da se u postupku izvedu svi potrebni dokazi, da se utvrdi identitet lica, koja su odgovorna za ovaj skandal, a donosioci su odluka u Opštini Nikšić, Komunalnom Nikšić i Veterinarskoj inspekciji i fizičkih lica, te da okrivljeni budu oglašeni krivim i osuđeni u skladu sa zakonom.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obezbijedilo je sredstva za isplatu stipendija i studentskih kredita za septembar školske 2023/2024. godine od 625.005 eura, saopštili su iz tog resora.
    Za upis na doktorske studije u studijskoj 2024/2025. godini predviđeno je ukupno 126 mjesta na 16 organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora UCG, kojom je predsjedavao Milivoje Radović.