Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: Milatović Perović dovela Opštu bolnicu u katastrofalno stanje

DPS
  • Autor onogost.me
  • 23.09.2024. u 13:40
Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je da je stanje u nikšićkoj bolnici katastrofalno za šta optužuju direktoricu Dušanku Milatović Perović i ministra zdravlja Vojislava Šimuna.

„Mjesecima upozoravamo na to da je direktorica Dušanka Milatović Perović u katastrofalno stanje dovela Opštu bolnicu Nikšić. U proteklim mjesecima obavještavali smo javnost, i resorno ministarstvo, da u bolnici kojom rukovodi direktorica Dušanka Milatović Perović nema špriceva, zavoja i osnovnih medicinskih sredstava, da su se ljetos klime umjesto na zidu, nalazile na podu u sobama pacijenata, da je  ova zdravstvena ustanova bila centar raznih skandala, a sada smo došli do situacija da pacijent koji je zaražen Q groznicom, danima  nije pregledan, već je ignorisan od stane direktorice koja je infektolog“, piše u saopštenju te partije.

Oni su kazali da je nadležna inspekcija ranije utvrdila da je Milatović-Perović nezakonito obavljala dopunski rad u jednoj privatnoj ambulanti.

„Dok su ispaštale redovne radne obaveze u bolnici, pa nas ne bi začudilo da pacijent u OB Nikšić nije pregledan zbog njene potrebe da dodatno puni svoj džep mimo ustanove kojom rukovodi. Dalje, pitamo ministra Šimuna, šta još tačno treba da se desi da se zaustavi javašluk, bezobrazluk, samovolja gospođe Milatović-Perović? Kakva katastrofa je još potrebna da bi Šimun preduzeo adekvatne mjere i smijenio Milatović-Perović sa mjesta direktorice ove zdravstvene ustanove? Nije se valjda Milatović-Perović na ovu funkciju pretplatila, pa da je ministar zdravlja s’ iste ne može pomjeriti?“, piše u saopštenju.

Imaju poruku i za ministra.

„Zaključno: Ministre, ne smijenite li Milatović-Perović zbog još jednog propusta u nizu prethodnih, a svi su ogledalo nebrige prema pacijentu, Vi ćete snositi odgovornost za to što građanima ovog grada nije pružena adekvatna zdravstvena njega u vremenu kad im je zdravlje ugroženo zbog nesposobnosti i lokalne, i državne vlasti da se izbore sa Q groznicom čijem su širenju i sami doprinijeli“, zaključuje se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Milojko Spajić, premijer Crne Gore, i Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić, poigravaju se sa građanima i prebacuju odgovornost sa Vlade na lokalnu samoupravu i sa lokalne samouprave na Vladu, ne želeći da im nešto tako očigledno, a po njima „trivijalno“, poput Q groznice, zarazne bolesti koja desetkuje crnogorski stočni fond i ugrožava zdravlje ljudi, remeti politički rejting, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.