Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Višegodišnji trud Kasalica odnijela voda

RTCG
  • Autor onogost.me
  • 07.10.2024. u 08:29
Nabujala Komarnica u potpunosti je uništila ribnjak porodice Kasalica. Nije pomagao ni zaštitni zid, kaže vlasnik Zdravko Kasalica koji ribu uzgaja godinama.

"Nijesmo očekivali da će biti tolike padavine i da će Komarnica toliko nadoći. Padala je kiša, ali ništa nije na to ukazivalo. Nikada se ranije nije desilo da voda pređe zaštitni zid koji je urađen kad i ribnjak. Kada je najveća voda bila - ostajala je ispod zida i do metar. Ujutro u pet sati smo vidjeli da je ribnjak pod vodom. Ništa nijesmo mogli uraditi. Samo smo gledali kako voda raste iz minuta u minut, i kako nosi sve što smo godinama stvarali", kaže Kasalica.

Šteta je velika, nijesu uspjeli da spasu ni dio ribe koja je bila u bazenima.

"Ribnjak je oko 450 kvadrata. Tu je bilo oko četiri tone konzumne ribe, bilo je 150.000 glava mlađi i 100 komada matično jato. Sve je uništeno. Nije ostalo ni jedan odsto", kaže Kasalica.

Zdravko sa suprugom održava ribnjak i od njega prehranjuju četvoro djece. Iako zabrinuti i potrešeni nedaćom koja ih je zadesila udruženim snagama, kako samo porodica može, nastaviće dalje.

"Moraćemo sve iz početka. Nekako naći ćemo načina da se ovo vrati kako je bilo. Kad su glave na ramenima, svi smo živi i zdravi pa ćemo raditi i obnoviti. Predstavnici Opštine Šavnik već su nas obišli i obećali su sve što budu mogli da će pomoći. Nadamo se da će i država pomoći. Vidimo i premijer se oglasio da će pomoći", kazao je Kasalica.

Ribnjak „Komarnica“, porodice Kasalica izgrađen je 1996.godine.

Izvor: Radio CG/rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su postupajući po operativnim saznanjima, a na osnovu naredbi izdatih od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršilii pretrese na dvije lokacije na teritoriji opštine Nikšić.