Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićka policija rasvijetlila više teških krađa

Uprava policije
  • Autor onogost.me
  • 19.10.2024. u 13:17
Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić tokom oktobra rasvijetlili su šest krivičnih djela i procesuirali dva lica.

Kako su naveli iz Uprave policije, do rasvjetljavanja krivičnih djela policijski službenici došlo je preduzimanjem planskih aktivnosti iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

”Postupajući po prijavi oštećene da joj je iz porodične kuće u selu Macvare, opština Nikšić, otuđen novac u iznosu od oko 28.000 eura, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzeli mjere i radnje te identifikovali kao izvršioca M.M.(52) iz Nikšića. On je kako se sumnja, koristeći nepažnju oštećene, ušao u porodičnu kuću u njenom vlasništvu, gdje je tom prilikom iz spavaće sobe otuđio pomenuti iznos novca. Postupajući po naredbi suda, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.M, na lokacijama Macavare i Kličevo i tom prilikom pronašli i oduzeli novac u iznosu od 3.420 eura za koji se sumnja da potiče iz navedenog događaja, kao i puška sa brzim nišanom sa šest komada municije u okviru, 56 komada municije raznog kalibra i zatvarač puške, za koje nije posjedovao potrebnu dokumentaciju”, naveli su iz policije i dodali da je sa događajem upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću po čijem je nalogu protiv M.M. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa.

U nastavku aktivnosti na rasvjetljavanju više krivičnih djela krađa, počinjenih u proteklom periodu na teritoriji opštine Nikšić, policijski službenici su lišili slobode maloljetno lice iz Nikšića i protiv istog Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio pet krivičnih djela teška krađa.

”On je, kako se sumnja, u prethodnom periodu, u večernjim časovima, upotrebom podesnog sredstva izvršio provale u kioske, kojom prilikom je iz istih otuđio novac, mobilne telefone, veću količinu duvanskih proizvoda, zatim provalu u ugostiteljski objekat iz kojeg je otuđio novac, tablet i mobilne telefone kao i provalu u privatni stambeni objekat iz kojeg je otuđio više predmeta i stvari, koje je kasnije prodao za novac nepoznatim licima”, stoji u saopštenju policije.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na planini Vojnik, kod Nikšića, više od 140 volontera posadilo je 8.000 sadnica crnog bora i to na onom dijelu planine gdje šuma nije mogla sama da se obnovi. Ovom akcijom započeta je kampanja "Boranka" koju realizuju Savez izviđača Crne Gore (SICG), Uprava za šume i Vojska, uz podršku brojnih partnera, a u prvoj akciji učestvovali su i izviđači, vojnici, članovi opštinske organizacije Crvenog krsta i delegacije Europske unije u Crnoj Gori.