Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Dani Njegoševi” 28. oktobra u Nikšiću

Poster
  • Autor onogost.me
  • 24.10.2024. u 12:32
Književno društvo “Njegoš” od 28. oktobra organizuje tradicionalnu književnu manifestaciju “Dani Njegoševi”.

Kako su najavili, ove godine “Dani Njegoševi” održaće se iz dva dijela.

Prvi dio manifestacije je krajem oktobra u Nikšiću, a drugi 11. i 12. novembra, uoči Dana Njegoševog -državnog praznika Crne Gore, u Podgorici i Cetinju.

U Nikšiću će manifestacija početi promocijom antologije savremenog srpskog pjesništva na ruskom jeziku, pod zajedničkim naslovom “Iz veka u vek”.

Drugi dio programa Dana Njegoševih održaće se 11. i 12. novembra, a u ovom segmentu održaće se omaž nedavno preminulom našem značajnom pjesniku, Iliji Lakušiću u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović“ u Podgorici, 11. novembra u podne.

U nastavku pogledajte program manifestacije:

Istog dana u večernjim časovima, na Cetinju, u Njegoševoj sali održaće se promocija drugog izdanja Njegoševe Bilježnice (dvojezično izdanje na srpskom i ruskom jeziku). I drugo izdanje Njegoševe bilježnice biće objavljeno u izdanju Književnog društva Njegoš.

Na završnoj večeri Dana Njegoševih, koje će se održati u nikšićkom Zahumlju, 12. novembra u 19 časova, biće promovisamo novo izdanje pjesničkog zbornika, Pisma iz Crne Gore, u kojem su sabrane pjesme deset savremenih pjesnika iz Crne Gore, u prevodu na rumunski jezik naše pjesnikinje koja živi u Rumuniji, Ljubice Rajkić (Ljubita Raicihi).

Prva konferencija za medije Dani Njegoševi, 2024. održaće se 28. oktobra u 10 časova u sali Edukativno-informativnog centra Opštine Nikšić (Tržni centar, treći sprat), medijima će se obratiti Sergej Glavjuk, Milutin Mićović i Milica Bakrač.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Igrani film „Majka Mara“ u režiji Mirjane Karanović, biće prikazan u sali Nikšićkog pozorišta večeras, u 20 sati. Program se realizuje u okviru mini revije manjinskih crnogorskih koprodukcija.
    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma – drama “The apprentice- Priča o Trampu” i akcija “Venom 3: Posljednji ples”.
    U Nikšićkom pozorištu večeras, u 20 časova, biće izvedena predstava „Utopija danas”, nastala u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, SKC Novi Sad, Bitef teatra, KC Grad (Beograd) i “Trinidada” (Novi Sad).