Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prečistač otpadnih voda iz Pivare Trebjesa čeka priključenje na gradski kolektor

kula
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 15.09.2015. u 14:04

Ekološki mozaik u gradu pod Trebjesom polako se sklapa. Nakon više od dvije decenije čekanja ovih dana biće zavnično pušten u rad kolektor otpadnih voda, a na njega će se "prikačiti" i otpadne vode iz nikšićke pivare u kojoj su danas promovisali svoj prečisatč. 

„Kapacitet postrojenja je 1500 metara kubnih obrađene vode dnevno, uz preduslov da svi parametri koji su definisani zakonom budu u granicama dozvoljenog.  Kad bude u svom punom naponu ovo postrojenje , koje je krajem maja pušteno u probni rad, obezbijediće da apsolutno ova pivara ne ostavruje nikakav uticaj na životnu sredinu, shodno trenutno važećoj svjetskoj praksi i regulativi iz ove oblasti“, kazao je Vanja Lazarević , direktor proizvodnje u Pivari Trebjesa.

Predsjednik opštine Nikšić, kazao je da će sa pivarinim prečistačom i gradskim kolektorom Nikšić dobiti novu ekološku dimenziju.

„Ovim se rješava jedan značajan ekološki problem, jer je pivara bila ipak zagađivač životne sredine, ali ovim to rješavamo i nadamo se da će Nikšić u narednom periodu riješiti svoje glavne ekološke probleme“, istakako je Grbović.

Novo psotrojenje obišao je i danas Ministar poljoprivrede, Petar Ivanović, tokom radne posjete Nikšiću. Ističući značaj koji pivara donosi gradu i državi iz ugla izvoza i zapošljavanja radne snage, on je takođe pohvalio napore menadžmenta na unaprjeđenju svojih ekoloških kapaciteta.

„Ovoje važan projekat i za Ministarstvo poljoprivrede i za državu Crnu Goru iz više razloga. Jedan od njih je i što se konstano podižu standardi proizvodnje, jer pored brojnih dobijenih nagrada sada se u kompaniji mogu pohvaliti i odgovornošću koja je iskazana prem ljudima i sredini u kojoj radi“, zaključio je Ivanović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci