Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ostavka Milivojevića zbog još jednog otkazivanja Nikšić prajda

milivojevic_s
Iva Mandić, Dnevne novine
  • Autor onogost.me
  • 16.09.2015. u 14:58

Izvršni direktor nevladine organizacije LGBT Forum Progres Stevan Milivojević najavio je da će podnijeti ostavku Upravnom odboru te NVO, jer osjeća moralnu odgovornost zbog toga što je policija treći put zabranila održavanje Povorke ponosa u Nikšiću, prenosi CdM.

"Ponudiću ostavku kao način da prihvatim odgovornost i dokažem da ovakve stvari više ne mogu da se događaju u Crnoj Gori ukoliko želimo da baštinimo evropske i antifašističke vrijednosti i da sprovodimo Vladinu LGBT politiku zarad svih nas, a ne radi političkih poena kod međunarodne zajednice“, kazao je Milivojević.

On je kazao kako su u LGBT forumu progres vjerovali  da će policija imati vremena da se ozbiljno pozabavi i da otkloni uzroke ranijih zabrana. Međutim, kako ističe, zabrana je samo pokazatelj da u tom dijelu nema napretka.

„Sigurnosna procjena, zbog koje je prajd otkazan, prepisana je sa prethodnih zabrana“, rekao je Milivojević.

Milivojević prstom upire i na političke strukture koje su konstantno opstruisale povorku kada su pitanju logo i moto prajda.

„Današnji oblici fašizma, kako je kazao, manifestuju se ugražavanjem prava pojedinaca, prava manjina, prava žena, romske i LGBT populacije. Slogan prajda je slogan slobode“, kazao je Milivojević i dodao da je u više navrata pokušavao da nađe kompromis u odnosu na simbole koje koriste za povorku, ali su uvidjeli da nije upotreba simbola problem već to što ih koristu LGBT zajednica.

"Imamo nedvosmislen dokaz kroz protest Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore u Nikšiću. “, rekao je Milivojević, ukazujući na poruke sa tog skupa da LGBT zajednica nije zdrava.

On je ocijenio da su zabrana održavanja javne tribine u Nikšiću kao i dvije ranije zakazane povorke ponosa indikator kontinuiranog ograničavanja slobode LGBT osoba.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci