Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rastoci i Dragova Luka dobili bolje i sigurnije snadbijevanje električnom energijom

trafo
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2015. u 11:20

Izgradnjom  dvije trafostanice snage 630kVA područje Rastoka, na potezu kod katoličke crkve, spremno dočekuje urbanizaciju tog dijela grada. 

To je samo nastavak saradnje sa EPCG, elektrodistribucijom Nikšić i Elktroprenosom Crne Gore, koji su u poslednje vrijeme, kako ističu u lokalnoj upravi, izgradili devet trafostanica 10/0.4 kV, snage 630 kVA i četiri trafostanice snage 250 kVA,

 „Trafostanice su raspoređene po čitavoj teritoriji opštine Nikšić, u mjesnim zajednicama Kličevo, Dragova Luka, Vidrovan, Miločani, Mokra njiva, Rastovac, centar grada, tako da se nadam da će građani imati uredno snadbijevanje u naredni godinama“, poručio je potpredsjednik opštine, Dragan Perović.

On posebno ističe i važne projekte izgradnje većih trafostanica kao i izmještanje dalekovoda iz Dragove Luke koji je finansirao Elektroprenos, a to je 110 kV dalekovod dužine 7, 5 kilometara, ukupne vrijednosti oko 600,000 eura.

„Elektroprenos rekonstruiše i trafostanicu kod Željezare Nikšić odakle će se kablom povezati sa trafostanicom koja se gradi kod Metalca, u mjesnoj zajednici Kličevo. Očekujemo da će to biti završeno do aprila naredne godine, a vrijednost te investicije je oko 8 miliona eura“, kazao je Perović i dodao da je samo u toku poslednje godine, kroz slične projekte, uloženo oko 10 miliona eura.

Vrijednost danas otvorenih trafostanica je oko 190,000 eura.

Vanja Maksimović, iz elektrodistribucije Podgorica kazao je da se EPCG i elektrodistribucija trude da isprate razvojne planove opštine Nikšić, a izgradnja dvije trafostanice samo je nastavk dobre saradnje.

„Ove dvije trafostanice će omogućiti da se ovaj dio grada, u nekoj daljoj budućnosti, zadovolji sa potrebama za električnom energijom“, zaključio je Maksimović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci