Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Petar Šundić dobitnik Nacionalne nagrade za volonterizam

perooo
Milovan Danilović
  • Autor onogost.me
  • 04.12.2015. u 11:22

„ Osjećam se vrlo lijepo, ponosno, ispunjeno. To je jedna potvrda da sve ovo što radim ima smisla, da to neko i primjećuje, da je to nešto što ima i opšti značaj“, kaže za portal Onogošt, ovogodišnji dobitnik Nacionalne nagrade za volonterizam, direktor Bedem Festa Petar Šundić. 

Njemu će ova jedinstvena nagrada biti uručena danas, u hotelu Podgorica, na svečanosti povodom obilježavanja „Međunarodnog dana volontera“, a koju već deveti put organizuju   Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid i Fondacija Petrović Njegoš.

Petar kaže da nagradu doživljava kao sjajnu satisfakciju za dalji angažman, odnosno za dalje trajanje uopšte Bedem festa koji je, da bi postao to što jeste, kako objašnjava prošao kroz šest teških godina.

„ Ova nagrada stiže poslije jednog teškog i trnovitog puta. Lijepo je kad to društvo primjećuje, a posebno se radujem što je to nagrada za volonterizam. To je potvrda da ovo što radimo nema ni profitabilni, ni komercijalni momenat, nego da to radimo jednostavno onako iskreno iz srca, kao i sve što smo dosad radili. To nije samo nagrada za Petra Šundića, već za sve one ljude koji su pratili moju energiju, viziju, ideju koju imam, a to je da Bedem fest stvarno ostaje kao jedan festival koji će biti autentičan i prepoznatljiv baš po tom nekom dobročinstvu i nekim filantropskim momentima i za opšte dobro cijelog našeg grada“, ističe ponosno Šundić.

Njega je kao kandidata nominovala NVO Alfa Centar, a nagradu je danas umjesto Petra primila njegova supruga Vanja.

Godišnja nagrada za volonterizam dodjeljuje se u cilju povećanja vidljivosti doprinosa razvoju koncepta i promociji vrijednosti volontiranja, kao dobrovoljne inicijative i aktivnosti građana koja doprinosi razvoju kulture i dobrobiti zajednice i društva u cijelini. Nagrada može da bude dodijeljena pojedincu/ki, organizaciji civilnog društva, kompaniji, medijskoj kući ili instituciji koji su svojim zalaganjem doprinijeli razvoju volonterizma u Crnoj Gori.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci