Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vandalizam: Oštećen mobilijar u Eko parku Blace

image-7e9d0662977ee0e68051d826c655e6c0d4a234bccf1ebe7c23b739c964317d3a-v
DMEN
  • Autor onogost.me
  • 10.12.2015. u 09:44

Gotovo čitav mobilijar koji su volonteri Društva mladih ekologa Nikšić postavljali u Eko parku Blace poslednjih mjeseci, u sklopu projekta koji je finansirala Pivara Trebjesa, neko je preko noći uništio.

Ružnu sliku jedne lijepe nikšićke ekološke priče volonteri DMEN-a zatekli su prije dva dana obilazeći Blace, izletište iza Bedema.

„ Srušeno je i u potok odgurano petnaestak trupaca koji su tokom aktivnosti uređenja parka izrezani od topole koju je vjetar oborio i koji su služili da se na njima sjedi. Tokom ovog vandalskog čina prevrnute su i dvije klupe, a vidljivi su bili i tragovi paljenja stola“, navodi se u saopštenju DMEN-a.

U ovom ekološkom nevladinom udruženju ističu da ovaj čin nije sasvim ni neočekivano, s obzirom na neodgovorne odnose pojedinaca prema okruženju i u drugim djelovima grada.

„ Jedan od ciljeva izgradnje „Eko parka Blace“ je bio da dobijemo jedno novo atraktivno izletište nadomak grada koje će biti u funkciji zajednice i koje će okupljati ljude dobre volje. Smatramo da onaj ili oni koju su devastirali park ne posjeduju ni minimum ekološke kulture, a i nejasan nam je taj mentalni sklop koji pođe na lokaciju koja je udaljena na dvdesetak minuta od centra grada da bi je rušio“, stoji u saopštenju.

Iz  DMEN-a pozivaju javno mole da to više ne čine i pozivaju ih da im se jave kako bi ih ekološki edukovali, a zatim uključili u pozitivne aktivnosti u „Eko parku Blace“.

„ Gartujemo im da će uz našu pomoć usmjeriti energiju u pravom smjeru“, navodi se u saopštenju.

Sav porušeni mobilijar aktivisti su sledećeg dana popravili i vratili na svoje. Mobilijar u  parku je postavljen u okviru projekta „Eko park Blace-čistije, ljepše, korisnije“, koji je finansijski podržan na konkursu Pivare „Trebjesa“ DOO za nevladine organizacioje. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci