Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Centar za dušu i tijelo porodice Ivanović

q29a5240
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.12.2015. u 13:36

Svaki čovjek teži ka zdravom duhu i tijelu, ali zbog premalo zdravstvenog obrazovanja ili neispravne edukacije to kasnije rezultira pojavom sve više bolesti i problema. Kako bi na pravilan način održavali svoje zdravlje, trebamo se pravovremeno brinuti za oboje. A rješenje o ravnoteži između zdravog duha i tijela pronašla je porodica Ivanović iz Nikšića, koja se već duži period brine o zdravlju Nikšićana.

„Uslovi za otvaranje „Centra za dušu i tijelo” stekli su se nakon što smo otac i ja diplomirali na Međunarodnoj joga akademiji u Beogradu i nakon što je moja majka završila edukaciju i dobila licence za grupni I individualni rad „Heal Your Life“, po metodi Lujze Hej“, kaže Stefan Ivanović, jedan od instruktora u Centru.     

Ideja je, kako kaže, bila da na jednom mjestu ljudi mogu dobiti podršku za razvoj svih aspekata svog bića. A Centar je namjenjen pružanju širokog spektra zdravstvenog obrazovanja.

„Rad „Centra za dušu i tijelo“  namijenjen je organizaciji sportsko-rekreativnog obrazovanja, časovima joge i ostalim vidovima obrazovanja na planu ličnog razvoja I transformacije. Cilj je  povećanje kvaliteta života na svim nivoima, posmatrajući čovjeka kao nedjeljivu cjelinu tijela, uma, emocije i duha“, objašnjava Stefan.

Između ostalih, ciljevi Centra su kreiranje programa joga vježbi za različite starosne grupe, kreiranje edukativnih programa i organizovanje druženja, predavanja kao i svih vidova edukacije iz oblasti ličnog razvoja. Takođe, jedan od značajnih ciljeva je i upoznavanje javnosti sa metodama i tehnikama za lični rast, razvoj i postizanje srećnijeg života. Kao dio redovnih aktivnosti u Centru se vrše i promocije knjiga i časopisa iz oblasti ličnog rasta i razvoja. 

U okviru Centra radi i Joga klub „Aurora”, a vrsta joge koja se praktikuje je „Hatha joga“. Pored Stefana instruktor je i njegov otac, Dušan Ivanović.

„Praktikovanje joge donosi mnoge konkretne koristi. Jogu mogu da rade svi, bez obzira na godine, pol, fizičku spremnost, težinu... Joga je sjajan metod za poboljšanje sportskih rezultata, potvrđen od strane velikih svjetskih sportista, kao što su Novak Đoković, fudbalska reprezentacija Njemačke, fudbaleri Crvene Zvezde i Partizana, košarkaši L.A. Lakersa i td. Ona je moćno terapeutsko sredstvo za korigovanje mnogih fizičkih i psiholoških problema“, kaže on.

Stefan navodi da je Hatha joga najrasprostranjeniji  i najsveobuhvatniji oblik joge, nastao prije više od 5000 godina. 

“Čas je koncipiran tako da obuhvata fizičke vježbe: položaji tijela – asane, tehnike disanja pranayama i opuštanje relaksacija”, objašnjava on. 

Za sve one koji žele da unesu pozitivne promjene i poboljšaju kvalitet svog života u „Centru za dušu i tijelo“ organizuju i radionice po metodi Lujze Hej, „coaching“podrška pojedincu – „1 na 1“, koje vodi Stefanova majka Branka.

Po intersovanju koje postoji za ovaj “Centar za dušu i tijelo” reklo bi se da postoji potpuna opravdanost potrebe za njegovim djelovanjem, a već danas radionicom pod nazivom "Najbolja godina je pred vama” počinju sa serijalom kratkih, dvosatnih radionica.

„Postoji veliko interesovanje za aktivnosti našeg Centra, a joga se radi kontinuirano u više termina, svakodnevno. Svima onima koji žele da žele da formiraju pravilan, dobronamjeran, prijateljski i pozitivan stav o sebi samima, a zatim i o svojoj okolini preporučujem da se prijave na neki od naših programa“, završava Stefan priču o Centru.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pomjeranje starosne granice za krivičnu odgovornost maloljetnika ne bi doprinijelo smanjenju maloljetničke delinkvencije, odnosno padu broja krivičnih djela čiji su izvršioci djeca – ocijenio je za Pobjedu advokat Veselin Radulović, dok je Snežana Kaluđerović iz Centra za građansko obrazovanje istakla da bi smanjenje starosne granice za krivičnu odgovornost moglo dovesti do povećanja broja maloljetnika koji se suočavaju sa krivičnim postupkom, što bi, kako smatra, moglo imati dugoročne posljedice na njihov razvoj.
Od sredine jula do danas kju groznica je potvrđena kod goveda na sedam gazdinstava na području opštine Danilovgrad i na 10 gazdinstava sa mliječnim kravama u opštini Nikšić.