Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Održan savjet MZ Župa: Vodovod goruće pitanje

30362581
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.12.2015. u 08:03

Savjet MZ Župa nikšićka raspravljao je na sinoćnoj sjednici o problemu vodsnabdijevanjau u toj mjesnoj zajednici. Savjet je jednoglasno donio odluku da nadležni moraju omogućiti da župski vodovod dobije vodoprivrednu saglasnost i upotrebnu dozvolu shodno zakonu.

„ Konstatujemo da je napravljeno niz grešaka od samog početka rekonstrukcije , 30 km dugog vodovoda, koje za posledicu danas imaju da vodovod, ni poslije devet godina od početka rekonstrukcije, nema vodoprivednu saglasnost ni upotrebnu dozvolu, a isto tako nema ni dovoljnih količina vode da obskrbi svako domaćinstvo u MZ Župa nikšićka, iako je za navedenu rekonstrukciju izdvojeno oko 700.000 eura“, navodi se u saopštenju NZ Župa koje potpisuje član savjeta, Dragoljub Radulović.

On je istakao i da je više od 85 odsto domaćinstava ugradilo vodomjere,kako su to ranijih godina i tražili iz nikšićkog vodovoda, ali ni to, kako ističe, nije dovelo do promjene stanja.

Savjet je raspravljao i o stanju putne infrastrukture i donio Odluku da Opština Nikšić, što prije, izvrši potrebne radove na putnoj infrastrukturi u toj mjesnoj zajednici.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pomjeranje starosne granice za krivičnu odgovornost maloljetnika ne bi doprinijelo smanjenju maloljetničke delinkvencije, odnosno padu broja krivičnih djela čiji su izvršioci djeca – ocijenio je za Pobjedu advokat Veselin Radulović, dok je Snežana Kaluđerović iz Centra za građansko obrazovanje istakla da bi smanjenje starosne granice za krivičnu odgovornost moglo dovesti do povećanja broja maloljetnika koji se suočavaju sa krivičnim postupkom, što bi, kako smatra, moglo imati dugoročne posljedice na njihov razvoj.
Od sredine jula do danas kju groznica je potvrđena kod goveda na sedam gazdinstava na području opštine Danilovgrad i na 10 gazdinstava sa mliječnim kravama u opštini Nikšić.