Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićki mališani dobili novo igralište

igraliste_2
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.12.2015. u 16:22

„Mališani iz Nikšića su dobili uređeno igralište u samom centru grada, opremljeno kvalitetnim mobilijarom i na adekvatnoj podlozi, koje će im, nadamo se, pružiti mnoštvo lijepih i bezbrižnih trenutaka na otvorenom“, navodi se u saopštenju NVO FORS Montenegro.

Kako stoji u saopštenju igralište je postavljeno na lokaciji preko puta Robne kuće „Nikšićanka“, a uključuje klackalice, ljuljaške i multifunkcionalnu spravu za igru. Gumene ploče kojima je pokriven plato igrališta zadovoljavaju higijenske i estetske kriterijume, a doprinose i većoj bezbjednosti tokom igre.

„Projekat uređenja igrališta je podržan u okviru kampanje „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%“ u iznosu od 50.000 eura, a kandidovali su ga Opština Nikšić i FORS Montenegro. Pripremne radove u vrijednosti od oko 6.000 eura je obezbijedila Opština Nikšić“, stoji dalje u saopštenju.  

Realizacijom ovog projekta, objašnjavaju, Nikšić je dobio jedan zaista lijepo uređen prostor na radost svih, a pogotovo najmlađih.

„U vremenu kada oni sve više vremena provode u zatvorenim prostorima, zaokupljeni računarima, igricama, TV programom, internetom, društvenim mrežama, igraonicama, smatramo da je dužnost i obaveza svih nas da ih privučemo da se vrate onoj zapostavljenoj, a najljepšoj i najzdravijoj vrsti igre i razonode – na otvorenom, u prirodi i u direktnom kontaktu sa svojim vršnjacima“, ističe se u saopštenju.

Sada, kako kažu, svi imamo zajedničku obavezu da postavljeni mobilijar čuvamo kako bi što više naših najmlađih sugrađana imalo prilike da ga koristi u godinama koje su pred nama.

„Nadamo se da se na ovome nećemo zaustaviti, i da će mališani iz našeg grada dobiti još savremenih igrališta sa dosta mobilijara, a ostali sugrađani lijepo uređene prostore na otvorenom, jer oni to i zaslužuju“, zaključuje se u saopštenju.

Kampanja „Budi odgovoran“ se realizuje u okviru projekta „Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije“ koji se sprovodi u saradnji Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pomjeranje starosne granice za krivičnu odgovornost maloljetnika ne bi doprinijelo smanjenju maloljetničke delinkvencije, odnosno padu broja krivičnih djela čiji su izvršioci djeca – ocijenio je za Pobjedu advokat Veselin Radulović, dok je Snežana Kaluđerović iz Centra za građansko obrazovanje istakla da bi smanjenje starosne granice za krivičnu odgovornost moglo dovesti do povećanja broja maloljetnika koji se suočavaju sa krivičnim postupkom, što bi, kako smatra, moglo imati dugoročne posljedice na njihov razvoj.
Od sredine jula do danas kju groznica je potvrđena kod goveda na sedam gazdinstava na području opštine Danilovgrad i na 10 gazdinstava sa mliječnim kravama u opštini Nikšić.