Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Svečanost u vrtiću “Zvono”

12367041_10208683855642674_1587300261_n
Milan Rojević
  • Autor onogost.me
  • 18.12.2015. u 15:20

Danas je u vrtiću “Zvono“ osveštavanjem slavskog kolača obilježena Slava vrtića Sveti Nikola.  U sklopu obilježavanja Slave upriličen je program u kome je učešće uzeo hor vrtića kao i recitatori, a pripremljena je i prigodna koreografija. 

Mališani su kao i u ostalim aktivnostima, zajedno sa vaspitačima učestvovali u pripremi, što je i praksa vrtića kada su u pitanju svee aktivnosti.

Vrtić “Zvono“ radi u sklopu fondacije NVO “Ćano Koprivica“ a po jedinstvenom Montessori  programu i jedini je te vrste u našem gradu. Vrtić je  počeo sa radom 28. januara 2013. godine,  i trenutno u njemu svakodnevno boravi 85 djece. Pored vrtića u Nikšiću, od februara ove godine radi i vrtić u Baru koji broji 20 djece.

Montesori program se primjenjuje preko sto godina u svijetu, tačnije od 1907. godine i rasprostranjen je svuda po svijetu, a kod nas je praktično u začetku.  U januaru 2013. kada je i počeo vrtić sa radom, njihov program je usvojen od Nacionalnog savjeta za obrazovanje Crne Gore.

Inače svi zaposleni su prošli Montesori edukaciju i posjeduju sertifikate, a pored vaspitača sa djecom rade i pedagog, psiholog, profesori razredne nastave, doktori pedijatrije, kao i profesori fizičke kulture i engleskog jezika.

“Za Mariju Montesori i Montesori školu znam odavno, i kada sam čula da se otvara vrtić u Nikšiću nisam imala dilemu da će moje dijete da ide u ovaj vrtić. Prezadovoljna sam uslovima i radom gdje je sve podređeno djeci. Higijena je na nivou, hrana je izvanredna.“, kaže Aleksandra Simanić, jedan od roditelja čije dijete već treću godinu svakodnevno boravi u vrtiću “Zvono“.

Vrtić je uspostavio i intezivnu saradnju sa Montessori društvom Srbije, a redovan gost vrtića je i Montessori edukator  Eržebet Bertosijan.

I dok su u samom početku roditelji bili skeptični, interesovanje je iz godine u godinu sve veće, pa se samim tim i broj djece  koja borave u vrtiću povećava. U vrtiću trenutno imaju dvije 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pomjeranje starosne granice za krivičnu odgovornost maloljetnika ne bi doprinijelo smanjenju maloljetničke delinkvencije, odnosno padu broja krivičnih djela čiji su izvršioci djeca – ocijenio je za Pobjedu advokat Veselin Radulović, dok je Snežana Kaluđerović iz Centra za građansko obrazovanje istakla da bi smanjenje starosne granice za krivičnu odgovornost moglo dovesti do povećanja broja maloljetnika koji se suočavaju sa krivičnim postupkom, što bi, kako smatra, moglo imati dugoročne posljedice na njihov razvoj.
Od sredine jula do danas kju groznica je potvrđena kod goveda na sedam gazdinstava na području opštine Danilovgrad i na 10 gazdinstava sa mliječnim kravama u opštini Nikšić.