Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićki džudisti pokorili Herceg Novi

viber_slika
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.02.2016. u 18:45

Ako se nečim nikšićki sport ponosi onda su to svakako džudisti. Momci i djevojke koji se sa svakog turnira i prvenstva bilo nacionalnog ili međunarodnog vraćaju u Nikšić sa osvojenim medaljama. Tako je bilo i juče u Igalu na Međunarodnom džudo Kupu "Mimoza 2016".

Na turniru je učestvovalo 630 takmicara iz 37 klubova iz Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske. Nikšić su predstavljala i četiri nikšićka kluba “Akademik”, “Trebjesa”, "Onogošt", "Straševina".

Takmičari “Akademika” osvojili su 39 medalja 20 zlatnih, 11 srebrnih i 8 bronzanih kao i 7 pehara u konkurenciju mlađih poletaraca, poletaraca, starijih pionira, starijih pionirki, kadetkinja, juniorki i pehar za najbolju ekipu na turniru. Zlatne medalje osvojili su: Guzina Vanja, Vujović Ana , Marković Marina, Tadić Anđela , Vujović Ana, Gardašević Tamara, Milić Kristina, Tamara Gardašević , Milić Kristina, Golubović David, Božović Bogdan , Beriša Muhamed , Tadić Luka, Abazović Aleksa, Crvenica Ilija, Đurđevac Filip, Golubović Vidoje , Mazić Jovan , Gušić Marko.

“Pored međunarodnih takmičenja od početka 2016 godine na kojima Akademik pronosi slavu džudo sporta i na kojima je ostvario zapažene rezultate, džudo kup mimoze tradicionalni 34. je prvo domaće takmičenje na kojem svo izveli mlađe takmičare koji su pokazali izvanredan kvalitet i da se u Akademiku radi sistemski organizovano od najmlađih pa do seniora. Možemo konstaovati da u Akademiku imamo dostojne naslednike Pantiću, Gušiću, Mrvaljeviću i ostalima. Ako se po jutru dani poznaju ovo će biti još jedna godina u znaku Akademika”, kazao je Novice Milovića, direktor Akademika.

Takođe, i Dzudo klub "Trebjesa" je sa 45 takmičara postigao izvanredne rezultate. U sveukupnom plasmanu, zauzeli su drugo mjesto, odmah poslije "Akademika". Osvojili su 23 medalje: 8 zlatnih, 7 srebrenih, 8 bronzanih. Prva mjesta osvojili su: Ostojić Novak, Janjušević Jovana, Jeftic Komnen, Tomić Aleksandar, Gušić Milica, Zmajević Jovanka, Mustajbašić Maida.

Na Kupu "Mimoza 2016", sa 22 takmičara učestvovao je i džudo klub "Straševina" i osvojio 11 zlatnih 2 srebrne i 5 bronzanih medalja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ekipa Nikšića sa bronzanim odličjem završila je nastup na finalnom turniru Lige evropskih šampiona u golbalu.
Na platou Gradske kuće sportskom manifestacijom pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) obilježen je 23. jun, Dan olimpizma.